FOTO VIDEO UPDATE Accident feroviar în Halta Coteşti: un bărbat se află în stare gravă la spital. Poliţia Transporturi Feroviare Vrancea a demarat o anchetă

FOTO VIDEO UPDATE Accident feroviar în Halta Coteşti: un bărbat se află în stare gravă la spital. Poliţia Transporturi Feroviare Vrancea a demarat o anchetă

Trenul de marfă a intrat în plin într-un utilaj CFR

Un bărbat de 49 de ani, angajat al CFR, a ajuns azi dimineaţă in stare gravă la spitalul de urgenţă din Focşani după ce a fost strivit în vagonul în care dormea. Un tren de marfă a intrat în plin într-un utilaj CFR, garat în halta Coteşti din judetul Vrancea. O anchetă complexă a fost deschisă atât de către politia TF cât şi de procurori si inspectori de la siguranţa traficului feroviar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Azi dimineaţă, puţin după ora 5, un mărfar cu 19 vagoane, se pare goale, care aparţine unui transportator privat, a lovit în plin un utilaj feroviar garat pe linia principală din gara vrânceană Coteşti.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, se pare că mecanicii mărfarului ar fi ignorat semnalul roşu de oprire la intrarea in staţia CFR. În faţa sediului staţiei, trenul de marfă a lovit în plin un utilaj care era folosit pentru reparaţii la infrastructura de cale ferată.

În urma coliziunii, utilajul CFR, unul dintre cele mai performante, a fost distrus in totalitate dar a strivit si un lucrător care se odihnea în vagonul de dormit al muncitorilor feroviari.

La faţa locului au ajuns mai mulţi reprezentanţi ai Regionalei CFR Galaţi şi inspectori de trafic care au refuzat să ofere informaţii despre aceste eveniment soldat cu un rănit grav.

„Persoana în cauză prezenta politraumatisme prin strivire la membrele superioare şi inferioare şi un traumatism toraco-abdominal. În momentul sosirii la faţa locului a echipajului SMURD, pacientul era conştient. Acestuia i s-a acordat primul ajutor şi a fost transportat la Spitalul Judeţean Focşani pentru investigaţii medicale. În momentul predării medicului de gardă, pacientul prezenta valori normale  la puls şi respiraţie”, a precizat locotenent Cristina Duţă, purtătorul de cuvȃnt al ISU Vrancea. 

Muncitorul aflat în vagonul de dormit a fostpreluat de un echipaj SMURD si a a ajuns în stare gravă la spitalul de urgenta din Focsani.

Din cauza accidentului,  in zona Coteşti se circulă cu dificultate pe un singur fir iar trenurile au întârzieri de zeci de minute.
Cel mai probabil, traficul va fi oprit in cursul zilei pentru ca utilajul sa poata fi scos de pe şine. Anchetatorii au declansat o ampla ancheta pentru a stabili vinovaţii.

În cursul zilei de sâmbătă, 2 august 2014, poliţiştii Serviciului Transporturi Feroviare Vrancea au declanşat o anchetă în cazul accidentului feroviar petrecut dimineaţă, în jurul orei 5.30, în apropierea Gării Coteşti. Primele date arată că trenul de marfă a ajuns pe aceeaşi linie pe care erau garate două utilaje de mentenanţă şi un vagon de dormit folosit de angajaţii feroviari. Trenul s-a ciocnit violent de unul dintre utilaje, care a fost proiectat în vagon, amândouă răsturnându-se de pe şine.

În urma impactului, un bărbat de 50 de ani, din municipiul Buzău, care se afla în vagonul de dormit, a fost grav rănit, fiind transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Focşani. În urma accidentului, traficul feroviar nu a fost blocat, dar în zonă s-a circulat alternativ, pe un singur fir. Potrivit Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, trenul de marfă aparţine societăţii private Transferoviar Grup, iar accidentul feroviar s-a petrecut pe raza Regionalei Galaţi, în staţia Coteşti, angajatul rănit fiind paznicul utilajelor staţionate.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările