FOTO Taximetriştii care s-au pus în slujba medicilor care luptă cu COVID-19. „Este un gest de respect, de umanitate, nu o fac pentru publicitate“

FOTO Taximetriştii care s-au pus în slujba medicilor care luptă cu COVID-19. „Este un gest de respect, de umanitate, nu o fac pentru publicitate“

Maşna poate fi găsită în staţiile de taximetrie după anunţ şi după indicativ

Medicii şi astentele medicale din Focşani pot călători gratis cu taxiul doar dacă fac dovada calităţii profesionale, prin legitimare.

Ştiri pe aceeaşi temă

George Fega şi Cătălin Grama sunt doi taximetrişti din Focşani care în aceste vremuri complicate pentru ţară, în contextul evoluţiei pandemiei de coronavirus şi a stării de urgenţă instaurate pe teritoriul României, au ales să-şi aducă mica lor contribuţie la sprijinirea eforturilor de a se restabili o situaţie normală în comunităţile noastre.

Atenţia lor a fost îndreptată spre cei care în aceste zile se află în prima linie a luptei cu boala, cadrele medicale, pe care au hotărât, ca în limita posibilităţilor, să le transporte gratuit la şocul de muncă, sau invers, de la locul de muncă spre casă. Deşi lucrează la o companie de taxi, ei vor face aceste curse în regim independent, fără să implice dispeceratul în acest caz. Din acest motiv, taximetriştii au inscripţionat pe maşinile lor cu numerele 111, respectiv 74, următorul mesaj.

"Pe perioada stării de urgenţă, această maşină va efectua curse gratuite pentru personalul medical, de la şi la serviciu. Pentru a evita neînţelegeri, această maşină va lucra independentă faţă de dispecerat la aceste curse, fără solicitare în dispecerat. Preluarea se va face pe bază de legitimaţie."

George Fega ne-a spus că gestul său este unul de umanitate, de respect pentru această categorie profesională de multe ori blamată şi că vrea doar să ajute în calitate de om simplu, nicidecum pentru publicitate.

"Persoanele interesate mă pot găsi în staţiile de taxi amenajate, în special în zona spitalului dar nu numai. Maşina poate fi recunoscută după numărul de licenţă şi afişul pe care l-am lipit în geam. Rugămintea mea este să nu sune la dispecerat, că nu este implicată firma. Cadrele medicale trebuie doar să facă dovada legitimării. Până acum am făcut două astfel de curse, pentru două asistente medicale. Din motive lesne de înţeles, nu pot da numărul de telefon, ne-a declarat George Fega.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: