FOTO O sută de eroi din Primul Război Mondial prind rădăcini, graţie stejarilor plantaţi de liceenii unirişti. Acţiunea este dedicată centenarului Marii Uniri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România 100.2100.152 este un proiect al Colegiului Naţional Unirea care îşi propune să evidenţieze valorile culturale, spirituale, istorice ale poporului român, dar şi frumuseţile naturale ale spaţiului geografic românesc.

Peste 60 de elevi de la Colegiul Naţional Unirea au plantat în weekend-ul trecut copaci, în oarcul Colegiului, la Năjura şi Bordeşti, în memoria eroilor din Primul Război Mondial. Acţiunea face parte din proiectul România 100.2100.152, iar arborii au fost puşi la dispoziţie de Direcţia Silvică.

"România 100.2100.152 nu este un proiect despre cei din prezent.  România 100.2100.152 este despre cei care au fost şi care au luptat şi murit (milioane de eroi tăcuţi) pentru ca noi să avem astăzi o ţară, eroi necunoscuţi şi de mult uitaţi, care au mânuit arma sau  plugul, pentru ca moştenirea noastră identitară să nu se piardă în neantul vremurilor şi pentru ca noi să vorbim o limbă şi să avem o istorie.

Ei au făurit România Mare, şi despre ei este acest proiect! România 100.2100.152 este în egală măsură despre generaţiile care vor veni şi care vor pierde orice legătură cu trecutul, cu istoria şi, fapt si mai dramatic, cu geografia acestei ţări, dacă noi, cei din prezent, nu avem suficientă grijă de a păstra aceste valori.

Aşadar, proiectul este un îndemn adresat generaţiilor ce vor veni, de a păstra cu dinţii zestrea identitară moştenită de la înaintaşi şi de a o duce mai departe, ca singură soluţie pentru a opri efectele dezumanizante a ceea ce se numeşte globalizare sau mai plastic, societatea viitorului.

Acţiunea “100 de eroi prind rădăcini la 100 de ani de la Marea Unire” se constituie într-o formă de recunoştinţă adusă înaintaşilor, a celor care au luptat şi murit pentru ca noi să existăm astăzi ca naţiune.
Acţiunea s-a derulat în zilele de 4-5 noiembrie 2017 în colaborare cu Direcţia Silvică Vrancea, Ocolul Silvic Bordeşti, Primăria Năruja.Au participat 60 de elevi unirişti îndrumaţi de prof. Octavian Dragomir şi prof. Enache Pătraşcu. Mulţumim pentru sprijinul acordat domnului Titi Olteanu de la Direcţia Silvică Vrancea şi domnului primar Grigore Mihăeş, comuna Năruja.Acţiunea va continua şi în anul Centenarului", potrivit reprezentanţilor Colegiului Naţional Unirea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite