FOTO Cum să fii şef la parcări şi să-ţi rezervi trei locuri lângă bloc. Şmecheria la care a recurs directorul din Focşani

FOTO Cum să fii şef la parcări şi să-ţi rezervi trei locuri lângă bloc. Şmecheria la care a recurs directorul din Focşani

Nicuşor Statache

Nicuşor Statache este de la 1 aprilie 2018 directorul firmei Primăriei Focşani care gestionează locurile de parcare din municipiu. Oficialul este acuzat că a recurs la o şmecherie pentru a-şi ţine cele trei maşini personale, în condiţiile unei crize acute de locuri de parcare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Criza locurilor de parcare din Focşani este un fapt recunoscut ca fenomen social în oraş. Afirmaţia aparţine lui Nicuşor Statache, directorului firmei Primăriei Focşani, SC Parking, societate care administrează locurile de parcare în municipiu.

“Unii dintre cetăţenii oraşului Focşani au o problemă, ei consideră o problemă socială locul unde-şi parchează maşina atunci când vin acasă”, spunea acesta anul trecut, când a preluat mandatul de şef.

Pe de altă parte, şeful de la parcări şi-a rezervat pentru sine trei locuri de parcare lângă blocul unde locuieşte, pe strada Alexandru Vlahuţă. Pentru două dintre locurile de parcare cu plată documentaţia este legală, în condiţiile în care mulţi dintre focşănenii care au două autoturisme foarte rar primesc şi al doilea loc plătit. Pe de altă parte, Nicuşor Statache este acuzat că şi-a facilitat obţinerea unui al treilea loc de parcare.

Astfel, aşa cum reiese din declaraţia sa de avere, Statache deţine trei autoturisme. Pentru maşina de teren Mitsubishi - VN-03-KDA, directorul de la Parking are un loc închiriat în 2018, pentru care şi-a reînnoit contractul în acest an. Aceeaşi situaţie este şi în cazul contractului pentru autoturismul Volkswagen VN-07-KDA. Şmecheria despre care pomeneam mai sus se întâmplă cu cel de-al treilea loc pe care directorul Statache îşi parchează maşina personală, Audi VN-01-KDA.

Două plăcuţe cu acelaşi număr, una valabilă, alta expirată

Locul respectiv are o istorie mai veche. Acesta a fost închiriat pentru maşina VN-03-KDA în anul 2014, de la Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice, instituţie de la care Parking a preluat în 2017 gestionarea parcărilor. Locul figurează pe o suprafaţă de spaţiu verze, prin urmare neconform pentru o parcare rezidenţială, astfel că din acest motiv directorul Parking a făcut adresă la societatea pe care o conduce să i se atribuie alt loc pentru numărul VN-03-KDA. Ceea ce s-a şi întâmplat în 2018.

Numai că pe locul rămas liber, Nicuşor Statache îşi pune în continuare autoturismul personal, locul fiind "securizat" cu plăcuţa de identificare veche de la Direcţia de Dezvoltare, care, teoretic, nu are nicio valoare. De altfel, chiar directorul Parking este cel care anul trecut, în luna aprilie, solicita focşănenilor cărora le-a expirat contractul privind închirierea unui loc de parcare să-şi ridice plăcuţele de identificare cu titulatura de Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice sau alte inscripţionări decât cele autorizate de Parking Focşani.

"În cazul neridicării personale a plăcuţelor vom fi nevoiţi să ridicăm plăcuţele aferente domeniului public al Municipiului Focşani cu responsabilitatea păstrării acestora la punctul de lucru din Focşani str. Răsăritului nr.10. După termenul de 17.04.2018, plăcuţele vor intra în proprietatea Parking Focşani SA”, se arată în adresa semnată de noul director al SC Parking Focşani, Nicuşor Statache.

Practic, tocmai directorul Parking este cel care a nesocotit propria sa decizie, scopul fiind, după cum se vede, unul ascuns, acela de a-şi rezerva, fără drept, un loc de parcare în plus, neplătit. Ca să fie şi mai evident, lângă locul pe care şi l-a rezervat, adică pe saţiul verde, societatea condusă de Statache "a plantat" un stâlp cu indicator care indică faptul că ne aflăm în faţa unei parcări de reşedinţă, cu ridicări de autoturisme dacă se pune problema ca cineva să parcheze acolo. Din imaginile surprinse de noi se vede clar că locul este şi betonat.

Riveranii spun că este un abuz pe care îl face directorul Parking. "Dacă am mers la societate, mi s-a spus că nu mai sunt locuri disponibile de închiriat. Maşina de teren, folosită în special pentru vânătoare, nu o ia cu lunile din parcare. Noi dacă parcăm pe locul acela imediat pune mâna pe telefon şi vine utilajul să ne ridice autoturismele", ne-a spus un vecin al directorului Parking.

Contactat telefonic, directorul Parking a ezitat să dea un răspuns. “Am rugămintea să vă răspund la întrebare la şedinţa de joi a Consiliului Local”, ne-a spus categoric Nicuşor Statache.

În Focşani, închirierea unui loc de parcare costă 143 de lei pe an.

Cine este Nicuşor Statache

Statache este de la 1 aprilie 2018 director al SC Parking Focşani, acesta înlocuindu-l în funcţie pe Dorian Alecsandrescu, şotul fiicei actualei soţii a primarului Cristi Misăilă, ajuns între timp şef al Poliţiei Locale.

Nicuşor Statache este membru PSD Focşani şi a candidat pe lista de consilieri locali la alegerile locale din anul 2016, însă pe o poziţie care nu i-a asigurat accederea în Consiliul Local. 

Este este şi vicepreşedinte al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi-Clubul Focşani, acolo unde activează în calitate de membru şi primarul Cristi Misăilă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Mașina directorului Parking

Imagini din aceeasi galerie
 • Mașina directorului Parking
 • Loc de parcare valabil al directorului Parking
 • Locul valabil al directorului Parking
 • O altă mașină a directorului Parking
 • Al doilea loc contractat legal de directorul Parking
 • Loc de parcare închiriat corect de directorul Parking
 • Mașina personală a șefului Parking, parcată pe un loc "rezervat
 • Locul pe care directorul Parking și l-a rezervat în fața blocului
 • Plăcuțele acestea nu mai sunt valabile în Focșani
 • Mașina directorului Statache, în parcarea instituției pe care o conduce
 • Nicușor Statache, directorul Parking
Distribuie imaginea
citeste totul despre: