FOTO Principele Radu al României s-a întâlnit cu elevii şi profesorii de la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" din Focşani

FOTO Principele Radu al României s-a întâlnit cu elevii şi profesorii de la Colegiul Naţional

Principele, primit cu apluze de elevi

Joi, 26 octombrie 2017, la Colegiul Naţional Al. I. Cuza a poposit un oaspete de seamă, unul dintre cei mai îndrăgiţi reprezentanţi ai Casei Regale, Principele Radul al României.

Ştiri pe aceeaşi temă


Principele Radu a fost întâmpinat cu pâine şi sare, aşa cum cere tradiţia românească, dar şi de către un gimnazist de la CNAIC, îmbrăcat în hainele domnitorului Alexandru Iona Cuza.

Apoi Alteţa Sa a făcut cunoştinţă cu profesorii cuzişti, iar directoarea colegiului, Daniela Sîrghie, a vorbit în numele cadrelor didactice şi elevilor, amintind despre începuturile acestui liceu, rezultatele de excepţie şi deschiderea către formarea durabilă.

Principele Radu i-a invitat pe elevii şi profesorii de la Cuza, pe 9 mai, la Palatul Elisabeta.

"Sunt bucuros să mă întorc la Focşani […] Vă felicit din inimă pentru Clubul de debate  […] Este suficient să lipseşti doar trei-patru ani din mijlocul unei comunităţi şi-ţi poţi da seama cât de mult se schimbă într-un timp atât de scurt", a mărturisit Principele Radu.

La finalul vizitei, Principele Radu al României a scris câteva gânduri în Cartea de aur a Colegiului Naţional Al. I. Cuza şi şi-a luat rămas-bun de la elevii cuzişti, ieşiţi în întâmpinarea sa.

"E pentru prima oară în viaţa mea când văd şi aud cuvintele unui reprezentant al monarhiei. Ştiam de la istorie despre rolul monarhiei în construcţia României moderne, dar nu-mi imaginam că, în spatele protocolului, pot descoperi o personalitate atât de distinsă, modestă, de o nobleţe simplă. Mă consider norocoasă că învăţ în acest liceu, unde se întâmplă atâtea lucruri frumoase",  a spus eleva Buşilă Alexandra din clasa a IX-a E.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările