FOTO „Prietenii Muzeului”, în vizită la unităţi militare din Vrancea în anul în care se împlinesc 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial

FOTO „Prietenii Muzeului”, în vizită la unităţi militare din Vrancea în anul în care se împlinesc 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial

Miercuri, 16 iulie, Brigada 282 Infanterie Mecanizată Unirea Principatelor şi-a deschis porţile pentru membrii comunităţii vrâncene, participanţi la proiectul „Prietenii Muzeului”. Proiectul este iniţiat şi coordonat de Direcţia Judeţeană de Cultură Vrancea şi Muzeul Vrancea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Activitatea de astăzi a cuprins prezentarea facilităţilor de instrucţie, a armamentului şi tehnicii de luptă din dotare precum şi o scurtă prezentare a istoricului marii unităţi.

„Proiectul „Prietenii Muzeului” oferă posibilitatea copiilor de a-şi petrece vacanţa altfel, prin activităţi precum excursii, vizite la muzee, vizionare de filme documentare, vizite la clădirile monument-patrimoniu din oraş, cel puţin o dată pe săptămână. Anul acesta ne-am propus să venim cu ceva nou, şi anume, întâlnirea cu militarii vrânceni, în condiţiile în care se împlinesc 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial. Vă mulţumim mult pentru că astăzi ne-aţi acordat posibilitatea de a vizita una din cele mai importante unităţi din Armata României. După numărul mare de participanţi sunt sigură că atât copiii cât şi părinţii şi bunicii prezenţi au fost încântaţi de ce-au văzut”,  ne-a împărtăşit doamna Corina Mariana Duca, muzeograf la Muzeul Unirii şi unul dintre coordonatorii proiectului.
 
 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: