FOTO Preoţi şi dascăli care fac diferenţa. Copiii Corului Parohiei Ireşti au primit Lumina Învierii de la duhovnicul lor. Ce profesori cunoscuţi au fost voluntari

FOTO Preoţi şi dascăli care fac diferenţa. Copiii Corului Parohiei Ireşti au primit Lumina Învierii de la duhovnicul lor. Ce profesori cunoscuţi au fost voluntari

Copiii au primit Lumina Sfântă de la duhovnicul lor  FOTO:

Preoţi şi apostoli care fac diferenţa. Membrii Corului de copii Ireşti au primit Lumina Învierii de la duhovnicul lor iar doi de la Colegiul Unirea au fost voluntari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Momente înălţătoare în Noaptea Sfântă a Învierii în satul Ireşti, acolo unde slujeşte părintele Ionel Miron. 

Copiii din cunoscutul Cor al Parohiei Ireşti, care au dus faima peste tot în ţară, au primit fiecare acasă, de la părintele Miron Ionel, Lumina Sfântă, ei aştetându-şi duhovnicul şi conducătorul îmbrăcaţi în port popular.

"Corul nu s-a mai întrunit de la întreruperea cursurilor, iar reversul situaţiei a făcut ca la momentul reîntâlnirii cu părintele, să cânte împreună imnul "Hristos a înviat din morţi!" . Micii misionari de la Ireşti, au dat Lumina Sfântă mai departe şi celorlalţi membri din familiile lor, iar pe durata Slujbei de Înviere, s-au rugat de acasă, întreg satul devenind o imensă Catedrală, în care glasurile tuturor, se împleteau cu rugăciunea din Biserică, ce s-a auzit de la boxele formaţiei condusă de Iulian Cristian, pe toată Valea Putnei", a postat părintele Miron pe pagina oficială a Corului Parohioei Ireşti.

Un al doilea moment emoţionant l-a reprezentat gestul făcut de doi profesori cunoscuţi din Focşani, de la Colegiul "Unirea". Soţii Janet şi Dan Popoiu au făcut parte din echipa de voluntari ai preotului Miron şi au împărţit Lumina Sfântă localnicilor.

"<<Sfeşnicele>> prin care Lumina Sfântă a ajuns la credincioşii din Ireşti, s-au pregătit pentru misiunea deosebită, ca pentru un Pelerinaj la Ierusalim, iar bucuria părintelui Miron Ionel a fost una deosebită, pentru că în buchetul restrâns de voluntari din categorii profesionale diferite, s-au regăsit şi dintre OAMENII , care în viaţa de zi cu zi împărtăşesc semenilor mai mici din "Lumina ştiinţelor". Astfel , doi dintre dascălii de frunte ai Vrancei, profesori la Colegiul Naţional Unirea din Focşani, Janet Popoiu şi Dan Popoiu, au îmbrăcat "Mantie de Apostol" şi cu trăire creştină au împărţit Lumina ce izvorăşte de la Ierusalim, creştinilor ce locuiesc prin casele, parcă aruncate prin văile şi dealurile Ireştiului", potrivit preotului din Ireşti

Fotografiile au fost realizate de Adrian Fânaru.
 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările