FOTO Poliţist colecţionar, expoziţie inedită dedicată Zilei Forţelor Terestre

FOTO Poliţist colecţionar, expoziţie inedită dedicată Zilei Forţelor Terestre

Daniel Ungureanu (vestă roşie) este colecţionat de o viaţă

Pasiunea lui a început în urmă cu aproape 40 de ani, atunci când, copil fiind, a găsit o monedă românească de la 1873, de 2 lei, cu chipul regelui Carol I gravat pe ea în ţărâna dintr-un cartier din municipiul Focşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţistul vrâncean adună bucăţele de istorie de aproape patru decenii. A strâns monede cu valoare numismatică, fotografii, documente oficiale îngălbenite de vreme, cărţi poştale, ziare, decoraţii, şi multe alte crâmpeie din vremuri.

”Cred că aveam vreo şapte-opt ani când am găsit prima mea monedă. Mă jucam în ţărână, cu alţi copii, când am scos din pământ un bănuţ vechi, mâncat de vreme. Mi s-a părut interesant şi l-am dus tatălui meu, care l-a curăţat şi  l-a  păstrat pentru mine. Moneda aceea de 2 lei de la 1873, cu chipul regelui Carol I gravat pe ea, este temelia colecţiei mele…Acela a fost, fără să realizez, momentul în care am pornit pe acest drum”,  spune poliţistul Daniel Ungureanu.

Printre activităţile dedicate Zilei Forţelor Terestre, la Cercul Militar Focsani are loc o expoziţie de carte, ce are ca temă ”Forţele terestre de-a lungul timpului”, o expozitie de icoane dar şi expoziţia de cărţi poştale, fotografii, documente şi decoraţii ale colegului nostru, intitulată ”Mărturii ale Primului Război Mondial”.

Miercuri, la deschiderea evenimentului, circa 100 de elevi, cadre militare sau didactice au admirat colecţia sa, în cadrul activităţilor din ”Săptămâna Altfel”.

Printre piesele sale ”de suflet”,  crâmpeie din timpuri îndepărtate adunate de prin târguri şi păstrate cu grijă, s-au aflat o scrisoare de mulţumire pentru un erou căzut la datorie, semnată de către generalul Averescu alături de fotografii realizate pe raza judeţului Vrancea de către ostaşii germani, în perioada Primului Război Mondial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: