FOTO Cum plătesc focşănenii parcări de reşedinţă în noroaie şi gropi. "Ne-au pus să plătim în avans pe 2019"

FOTO Cum plătesc focşănenii parcări de reşedinţă în noroaie şi gropi.

Focşănenii plătesc parcări pline de noroi

Aproape jumătate din locurile de parcare gestionate de societatea municipalităţii sunt neamenajate corespunzător .

Ştiri pe aceeaşi temă

Focşaniul este unul dintre oraşele care se confruntă cu o criză acută a locurilor de parcare. În municipiu sunt înregistrate oficial peste 50.000 de autoturisme, dar în schimb sunt mai puţin de 10.000 de locuri de parcare, din care 7.100 sunt parcări de reşedinţă.

Pentru acestea din urmă, SC Parking, firma Primăriei Focşani, încasează 142 de lei/an de la fiecare din cetăţenii oraşului care le închiriază, dublu faţă de oraşe mari din România, dacă ar fi să amintim doar de Cluj-Napoca sau Braşov. Cu toate acestea, mai mult de jumătate din parcări sunt neamenajate, netrasate şi de multe ori oamenii sunt nevoiţi să-şi parcheze maşinile în noroi.

"De ani de zile îmi parchez maşina într-o groapă. Pentru locul ăsta plătesc o grămadă de bani, iar acum ne-a pus să plătim în avans pe tot anul 2019. Doar încasează, dar de pus şi ei o plombă în groapă nu au investit nimic. Şi firma primăriei tot în gaură stă, dar financiară", ne-a spus un localnic.

"Uitaţi la B4 în spate lângă comisariat. Este acolo din ‘86, nu? Asfaltaţi oameni buni acolo. Aţi dus nişte piatră aţi împrăştiat-o. Ploaia, zăpada, îngheţul a făcut iar găuri. Astupaţi-o domnule, sunt plăcuţe de parcare pe care Parking încasează bani şi acei oameni nu se bucură", a atras atenţia şefilor Parking consilierul local Costel Bîrsan, în cadrul unei şedinţe a legislativului focşănean.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: