FOTO Cum să-ţi baţi joc de 150.000 de euro de la bugetul de stat: patinoarul ridicat cu mare fast de Sorina Plăcintă în Focşani a fost demolat

FOTO Cum să-ţi baţi joc de 150.000 de euro de la bugetul de stat: patinoarul ridicat cu mare fast de Sorina Plăcintă în Focşani a fost demolat

Patinoarul este demontat şi va fi trimis la Bucureşti

Inaugurat cu fast în decembrie 2009, chiar în preajma alegerilor prezidenţiale, patinoarul artificial de la Focşani s-a dovedit a fi o investiţie complet inutilă, motiv pentru care este demolat în aceste zile de autorităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Patinoarul a costat 150.000 de euro şi a fost construit din fonduri de la Ministerul Tineretului şi Sportului, în perioada în care titular la acest minister a fost senatorul PDL de Vrancea, Sorina Plăcintă, care ulterior a dezertat la PNL.

Patinoarul, realizat din plăci de gheaţă uscată, s-a dorit a fi un loc de atracţie pentru copiii din Focşani, mai ales că oraşul nu dispune de multe posibilităţi de agrement.

Amortizarea acestuia trebuia să se facă din vânzarea de bilete către cei care voiau să practice patinajul, lucru care nu s-a întâmplat. Administratorii patinoarului, în speţă Clubul Sportiv „Unirea”, spun că din cauza posturilor blocate în sistemul bugetar nu s-a reuşit exploatarea bazei sportive.

 
Foto

„Aveam nevoie de două persoane care să fie în permanenţă la patinoar, un om care să lucreze cu publicul şi un muncitor, dar nu am avut cum să rezolvăm problema pentru că posturile sunt blocate”, a precizat  Petrea Vîlcu, directorul Clubului Sportiv „Unirea“.

Sorina Plăcintă, cea care şi-a pus semnătura pe alocarea de fonduri pentru patinoar recunoaşte pe jumătate că investiţia a fost un eşec.

Patinoarul este un eşec al meu, dar din eşecuri te poţi ridica şi merge mai departe. Este un eşec aşa cum a fost gazonul pus de fratele lui Oprişan la Arena Naţională", a declarat Sorina Plăcintă, fostul ministru al Tineretului şi Sportului.

Investiţia a fost şi în atenţia Curţii de Conturi, care a constatat nereguli în respectarea dispoziţiilor legale în domeniul achiziţiilor publice, inspectorii concluzionând că „achiziţionarea patinoarului s-a făcut la preţuri supraevaluate”.

În locul patinoarului, despre care edilii spun că a fost construit fără autorizaţie, Primăria Focşani intenţionează să planteze gazon.

Mai puteţi citi:

Patinoarul, încă o iarnă cu lacătul pe uşă

Patinoarul de la Focşani şi alte şase patinoare din ţară au intrat în vizorul Curţii de Conturi a României
 

Patinoarul la inaugurare

Imagini din aceeasi galerie
  • Patinoarul la inaugurare
  • "Patinuarul
  • Patinoarul din gheaţă uscată se demontează
  • Plăcile patinoarului vor fi încărcate şi trimise la Bucureşti
  • În locul patinoarului se va planta gazon
  • Sorina Plăcintă spune că patinoarul a fost un eşec
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările