FOTO Noul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, i-a premiat pe copiii din Mărăşeşti care au participat la proiectul „Fotbal pe strada Romilor”

FOTO Noul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, i-a premiat pe copiii din Mărăşeşti care au participat la proiectul „Fotbal pe strada Romilor”

Răzvan Burleanu a fost prezent duminică la Mărăşeşti

Acţiunea a fost organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vrancea în parteriat cu Federaţia Romană de Fotbal, cu largul concurs al Consiliului Local al oraşului Mărăşeşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Modruzeni este un cartier al oraşului Mărăşeşti, locuit de aproximativ 4000 de oameni majoritari de etnie rromă. Dincolo de sărăcia care te loveşte de la intrare fotbalul este jocul preferat şi în acelaşi timp practicat mai tot timpul pe toate străzile şi maidanele limitrofe acestui cartier.

Aşa s-a născut proiectul „Fotbal pe strada Romilor”, acţiune care s-a desfăşurat în weekend şi la care s-au înscris 16 echipe de câte 5 jucători. Aceştia au jucat fotbal pe un teren mobil instalat de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vrancea.

„Împreună cu Federaţia Romană de Fotbal am hotărât să aducem mai multă bucurie în sufletul acestor copii şi aşa s-a născut proiectul Fotbal pe Strada Romilor, proiect la care ni s-a alăturat şi Direcţia Pentru Sport şi Tineret Vrancea precum şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Suntem bucuroşi că fotbalul aduce bucurie în rândul copiilor şi sperăm că exemplul nostru va fi urmat îndeaproape de alte organizaţii nonguvernamentale din România. Mulţumim Carrefour România care s-a alăturat acestui proiect ce are ca scop integrarea şi incluziunea rromilor în societate”, a precizat Dan Dumitru, preşedinte AJF Vrancea.

Duminică, la finalele competiţiei şi festivitatea de premiere a fost prezent şi noul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care a rămas plăcut surprins de ceea ce a văzut.

„Jucaţi fotbal, pentru că este foarte important ca fotbalul din Romania să progreseze şi de aici pot ieşi viitoarele talente. Vreau să mulţumesc întregii comunităţi pentru cele realizate, dar şi celor care s-au ocupat de organizarea acestei competiţii”, le-a spus copiilor Răzvan Burleanu.

Premiile au constat într-un sejur în vacanţa de vară în Tabăra de la Gălăciuc, iar compania Carrefour România a oferit dulciuri tuturor copiilor.

Mai puteţi citi:

Teren sintetic de fotbal la Focşani, cu bani de la UEFA

Liceenele din Focşani s-au încins la un meci de fotbal

Terenul sintetic mobil a fost pus la dispoziâie de AJF Vrancea

Imagini din aceeasi galerie
  • Terenul sintetic mobil a fost pus la dispoziâie de AJF Vrancea
  • Copiii romi au arătat poftă de joc
  • Preşedintele AJF Vrancea, Dan Dumitru
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: