FOTO Mormintele soldaţilor sovietici, sufocate de bălării în Cimitirul Nordic

FOTO Mormintele soldaţilor sovietici, sufocate de bălării în Cimitirul Nordic

Buruienile au depăşit mormintele  FOTO: Ştefan Borcea

Spaţiul unde îşi dorm somnul de veci eroii fostei URSS, căzuţi în luptă pe aceste meleaguri, se vede că nu a mai fost îngrijit de mult timp.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei care au trecut în aceste zile prin Cimitirul Nordic, fie pentru a aprinde o lumânare în amintirea celor apropiaţi, fie pur şi simplu din plăcerea de a vedea câteva morminte interesante care au aparţinut unor personaje importante din istoria locală suntem siguri că au plecat acasă cu un gust amar legat de ceea ce înseamnă mâna de gospodar din acel loc.

Dincolo de mizerie şi de lucruri care se degradează pe zi ce trece, referindu-ne aici la stâlpii de iluminat care stau să se prăbuşească peste morminte, în partea din capăt a cimitirului, unde se află sutele de cruci ale soldaţilor sovietici, bălăriile măsoară şi un metru înălţime, semn că zona a rămas un loc al nimănui.

Foto

Cum vecinii noştri de la Est nu au acelaşi cult ca al germanilor, care vin periodic în ţara noastră să îngrijească mormintele eroilor nemţi, ar fi bine dacă responsabilii Direcţiei de Dezvoltare şi Servicii Publice, care administrează cimitirele din Focşani, ar încerca să trimită o echipă de muncitori acolo să se ocupe şi de acel spaţiu, pentru că acest lucru înseamnă respect.

Mai puteţi citi:

Cimitirul Nordic din Focşani, amenajat de Grafitti

Autorităţile au majorat până şi taxele de la cimitir, doar ca să duci mortul la groapă costă 415 lei

 

Monumentul ostaşilor sovietici  FOTO: Ştefan Borcea

Imagini din aceeasi galerie
  • Monumentul ostaşilor sovietici  FOTO: Ştefan Borcea
  • Bălăriile au acoperit mormintele Foto Ştefan Borcea
  • Zona este neîngrijită
  • Crucile nu se mai văd din pădurea de buruieni
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: