FOTO Incendiu distrugător în Vrancea. Trei gospodării au fost mistuite de flăcări

FOTO Incendiu distrugător în Vrancea. Trei gospodării au fost mistuite de flăcări

Trei locuinţe au fost distruse în incendiu

Pompierii s-au luptat mai bine de patru ore cu flăcările izbucnite de la o maşină de spălat în funcţiune, care a provocat un scurtcircuit.

Ştiri pe aceeaşi temă


În cursul zilei de vineri, 3 iulie, în jurul orei 13:20, în urma unui apel primit la numărul unic de urgenţă 112, a fost anunţat un incendiu de proporţii, care a cuprins 3 gospodării din satul Spineşti, comuna Vrâncioaia.

La locul indicat s-au deplasat de urgenţă 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă de la Punctul de Lucru Năruja, 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 1 ambulanţă SMURD şi 1 autospecială de primă intervenţie şi comandă din cadrul Staţiei de Pompieri Vidra, 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă şi 1 autospecială pentru muncă operativă de la Detaşamentul de Pompieri Focşani. Totodată, au fost alertate şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, pompierii profesionişti fiind sprijiniţi de SVSU Vrâncioaia, SVSU Tulnici şi SVSU Păuleşti, care au intervenit, fiecare, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

Forţele de intervenţie au acţionat pentru stingerea şi limitarea efectelor incendiului, care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 1200 mp, cuprinzând locuinţe şi anexe.

"În timpul intervenţiei 3 persoane, de sex  feminin, cu vârste cuprinse între 38 şi 80 de ani, au avut nevoie de asistenţa echipajului SMURD deoarece, una dintre acestea a suferit arsuri minore la membru superior stâng iar celelalte două au suferit atacuri de panică. Paramedicii le-au acordat primul ajutor calificat, la faţa locului dar, cu toate că le-au fost explicate consecinţele, acestea au refuzat transportul la spital.
După mai bine de patru ore de luptă cu focul, pompierii au reuşit sa lichideze incendiul fără ca acesta să se mai extindă la alte gospodării. De asemenea, a fost salvat din calea flăcărilor un porc.
Pagubele rezultate în urma evenimentului au fost însemnate. Au ars bunuri mobile şi imobile pe o suprafaţă de circa 800 mp şi s-au degradat alte aproximativ 450 mp din pereţii locuinţelor şi anexelor celor 3 gospodării afectate", potrivit ISU Vrancea.

Cauza probabilă care a generat incendiul a fost un scurtcircuit electric produs la o maşină de spălat aflată în funcţiune.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: