FOTO Imaginea decenţei într-un tren privat din România. „E curat, baia sclipeşte, ai dozator de cafea, automat de dulciuri şi internet în fiecare vagon“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trenul operează în România
Trenul operează în România

Călătoria cu acest tren privat pe ruta Craiova - Bucureşti - Braşov este mai ieftină, iar condiţiile oferite celor are merg cu el sunt pur şi simplu impresionante.

Investiţiile în trenuri noi şi în infrastructura de cale ferată se lasă aşteptate de mult timp la Căile Ferate Române. Anual, mii de călători reclamă serviciile de proastă calitate de pe calea ferată, aglomeraţia de pe anumite rute, bilete mai multe vândute decât locurile disponibile, dar mai ales mizeria din trenuri.

O companie privată din România, care operează pe rutele Craiova-Bucureşti Nord-Braşov, a dorit să demonstreze că se poate călători civilizat şi pe calea ferată. Iar fotografiile postate de cei care au utilizat trenul respectiv sunt elocvente. Este vorba despre un tren al companiei Softrans.

"E curat, baia sclipeşte, ai internet wifi în fiecare vagon, prize, dozator de cafea, automat de dulciuri şi apă. Rezervi biletul pe net şi plăteşti cu cardul sau în tren. Călătoria durează 2 ore 30. Un bilet costa 39 de lei. La CFR Călători e 50 de lei la clasa a II-a şi 70 de lei la clasa I. Compar cu clasa I pentru ca asa arată. Am făcut fotografiile astea de drag, de bucurie că uite în România se poate. Sper să reziste aşa frumos şi curat. Sper ca civilizaţia, curăţenia şi bunul simt să câştige teren din ce în ce mai mult", este postarea de pe pagina de Facebook Fifi Ştie.

tren

Potrivit compeniei care operează pe acest traseu, biletele se achită în tren sau online. Chiar dacă vorbim despre o compane privată, elevii au reducere de 50%, pe baza carnetului de elev, iar studenţii circulă gratuit, tot pe baza legitimaţiei.

tren

De asemenea, copiii până în 8 ani beneficiază de reducere 50% dacă au loc pe scaun şi gratuit fără loc. Animale de companie de talie mică se acceptă la transport gratuit cu condiţia prezentării carnetului de sănătate al animalului.

tren
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite