FOTO Haz de necaz, după ce timpul s-a oprit în loc pe strada lor. „Canalizare, ioc. Bălţi? Peste tot la bloc!”

FOTO Haz de necaz, după ce timpul s-a oprit în loc pe strada lor. „Canalizare, ioc. Bălţi? Peste tot la bloc!”

Zona de mlaştină din spatele blocurilor  FOTO: Elena Daniela Baneş

Constructorul care a câştigat licitaţia pentru înlocuirea ţevilor de căldură în municipiul Focşani, pe un proiect cu fonduri europene, lucrează ca la cooperativa munca în zadar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Firma Elsaco din Botoşani avea termen până la sfârşitul anului să termine lucrarea de înlocuire a reţelelor termice din câteva cartiere ale municipiului Focşani, în cadrul unui proiect cu fonduri europene.

Vreo 15 milioane de euro, după cum rezultă din proiectul implementat de Primăria Focşani. Mai mult decât atât, edilul Cristi Misăilă a spus într-o şedinţă de consiliu local că aceste lucrări sunt executate sută la sută şi a mai rămas de trecut în revistă doar recepţia tehnică a lor.

Că lucrurile nu stau aşa am aflat chiar de la beneficiarii acestor lucrări, cetăţeni care locuiesc în mai multe blocuri pe străzile Panduri şi Pictor Grigorescu. Oamenii spun că respectivii constructori au efectuat lucrări pentru schimbarea ţevilor de căldură, dar, culmea, nu există canalizare, motiv pentru care aceştia vin de câteva ori pe săptămână şi scot apa din căminele de vizitare fix în drum, pe căile de acces, care la rândul lor se inundă.

"Cum să zic, pentru ca să vă spun? ... Am mai postat ceva în legătură cu marea lucrare efectuată, fix în pragul iernii, şi atunci concluzionam cu ceva la modul: “… Să fim optimişti! Culoarea verde e asociată cu speranţa...zic să nu ne-o pierdem!” …. Spuneam ceva şi despre tranşee, zgomot etc şi… despre verdele de lângă bloc şi soluţiile de conservare ale acestui verde urban…Bun! Aşa, şi? Ei bine, treaba-i treabă, gluma-i glumă, daa prostia îndrăznesc să cred că nu(-i) doare... Pare că e din ce în ce mai rău. Noi înţelegem. Oamenii, pe astfel de vreme, trebuie să-şi îndeplinească sarcinile de lucru... A fost toamnă, este iarnă...a nins, a plouat....cu lucrările? Tot înainte! Dar cum aşa? Canalizare, ioc. Bălţi?!? Peste tot la bloc!! Bănuiesc că există o dată limită pentru recepţia lucrărilor. Şi totuşi... Cam aşa arată (şi înţeleg că prea multe modificări nu vor fi) o zonă a Focşaniului, undeva pe lângă Inspectoratul Şcolar. Zonă bună, nu? Cu taxele la zi cred că’s oamenii pe acolo... şi la vot au fost, de!
Hai noi să fim sănătoşi şii să ne luăm mai bine nişte galoşi! Că furioşi, vom fi se pare, şi mai...numeroşi. Politicoşi, respectuoşi...şi totuşi, pân’ la urmă...mlăştinoşi! P.s.: Hai şi cu-o canalizare, să fie marea realizare... poate aşa ne-o descurca, să nu ne mai dăm cu barca...", este mesajul scris, mai mult în serios decât în glumă, pe pagina de Facebook, de Elena Daniela Baneş, care locuieşte în zonă.

În aceeaşi notă i-a răspuns şi cineva care a comentat postarea focşănencei.

"Întâi aţi avut munţi, acum marea... Şi toate în faţa geamului. Norocoşi/noroioşi".

Vă mai recomandăm:

VIDEO Proiectul de reabilitare a sistemului de termoficare din Cartierul Bahne, urmărit de ghinion. Toate licitaţiile de până acum au fost anulate

Străzi din Focşani care nu au intrat în secolul XXI intră în modernizare. Când vor avea apă şi canalizare

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările