FOTO VIDEO  "Generalii" din învăţământul vrâncean şi-au dat întâlnire la sărbătoarea de 50 de ani de la înfiinţarea Inspectoratului Şcolar

FOTO VIDEO 

Foştii inspectori şcolari din Vrancea

Instituţia care coordonează activitatea şcolilor din judeţul Vrancea a fost înfiinţată pe data de 20 februarie 1968.

Ştiri pe aceeaşi temă


Sala de festivităţi a Inspectoratului Şcolar Vrancea s-a umplut astăzi până la refuz la sărbătoarea de 50 de ani de la înfiinţarea instituţiei care coordonează învăţământul din judeţ.

Exact în urmă cu 50 de ani,  prin Decizia Nr. 14 din 20 februarie 1968, s-a înfiinţat instituţia care nu şi-a schimbat numele până astăzi şi care a avut primul sediu pe strada Cuza Vodă Nr. 16. În cele cinci decenii de activitate, Inspectoratul Şcolar Vrancea a mai funcţionat în clădirea fostei redacţii Milcovul, la internatul Liceului Nr. 2 şi, din 2006, inspectorii şcolari îşi desfăşoară activitatea într-un modern sediu, de pe strada Dornei Nr. 5.

Sărbătorea organizată astăzi a fost una de suflet şi la ea au reuşit să ajungă foarte mulţi dintre inspectorii generali şcolari şi adjuncţi care s-au aflat la cârna IŞJ Vrancea atât înainte de 1989, cât şi după, iar pentru cei care nu mai sunt în viaţă, evocaţi de inspectorul general şcolar Dorin  Cristea, asistenţa a ţinut un moment de reculegere.

VIDEO: TV ATLAS

 

Timp de mai bine de două ore, prin faţa microfonului s-au perindat cei care au condus destinele instituţiei, care au evocat, unii mai serios, alţii cu mult umor, aspecte din perioada în care au fost şefi.

Îi amintim aici pe Simion Ene, Toader Voicu, Costache Lupu, Enache Mîndrescu, Dănuţ Emil Popoiu, Iordache Bostan, Stan Rogoz, Vasilica Zaharia, Lidia Dumbravă, Ecaterina Drăghici, Elena Luminiţa Balaban, Carmina Corbeanu, Tudor Gogancea, Vasile Lefter, Mihai Momanu, Emil Onea, Ştefan Radu, Ilie Geantă, Marilena Oprea, Gabriela Machitan,  Cristinel Ştiru,  Ionel Goleanu.

Pentru munca depusă în slujba învăţământului, toţi au fost recompensaţi cu plachete de onoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: