FOTO Elevii din Pufeşti, întâlnire surpriză cu fotbalistul Adrian Mutu

FOTO Elevii din Pufeşti, întâlnire surpriză cu fotbalistul Adrian Mutu

Adrian Mutu a stat la dispoziţia oapseţilor din Pufeşti

Elevii din comuna Pufeşti au vizitat zilele acestea stadionul unde joacă echipa F.C. Petrolul “Ilie Oană” , din Ploieşti

Ştiri pe aceeaşi temă

Surpriza pentru copii nu a fost doar vizitarea unui stadion modern, ci si faptul că s-au întâlnit cu vedetele echipei, respectiv Adrian Mutu, Ianis Zicu şi Mircea Bornescu, cu care s-au şi fotografiat.

Elevii au aflat ca stadionul a fost realizat în aproximativ doi ani de muncă, prin turnarea a 20.000 de metri cubi de beton, 1.100 tone de oţel, la care se mai adaugă si sute de kilometri de cabluri.

Totul pentru a putea fi găzduiţi 15.500 de suporteri ce îşi pot lăsa maşinile în cele 3.500 de locuri de parcare.

Gazonul are instalaţie de încălzire, sistem de drenaj şi aspersoare automate. Sistemul de încălzire al gazonului este după una dintre cele mai moderne tehnologii ale momentului şi are 173 de perechi de trasee, fiecare traseu având 210 metri de cablu încălzit. În interior sunt 4 vestiare ultra moderne, săli de recuperare, 16 loje cu câte 15 locuri fiecare. Arena este luminată cu o nocturnă ce are 1.600 de lucşi fixată pe copertină.

 
Foto

”Am luat legătura cu oficialii clubului FC. Petrolul. Dânşii au  manifestat receptivitate la demersul nostru de a vizita stadionul echipei, oferindu-ne sprijinul în mod necondiţionat. Surpriza a fost şi mai mare când vedetele Ianis Zicu şi Mircea Bornescu s-au întâlnit cu elevii nostri şi au făcut poze cu aceştia. Şi Adrian Mutu a trecut să-i salute pe copii. Din păcate nu a stat atât de mult cât ar fi vrut copiii, fiind în perioada de recuperare medicală", a precizat directorul Şcolii din Pufeşti, prof. dr. Nicolae Damian.

Pentru copiii din comuna Pufeşti, excursia a continuat şi cu vizitarea Castelului Iuliei Haşdeu din Câmpina, construit de către Bogdan Petriceicu Haşdeu pentru fiica sa, care la varsta de doar 4 ani cânta la pian si vorbea în limba franceza, iar la 17 ani era studentă la Sorbona.

Periplul a continuat şi la Salina din Slănic Prahova unde s-a coborât la o adâncime de 208 metri, într-o ocnă de unde s-au excavat 2,9 milioane metri cubi de sare.

Mai puteţi citi:

Elevii din Pufeşti şi Domneşti, în vizită la Radio Iaşi

„Şcoala Altfel“: Faceţi, dar vă priveşte cu ce!


 
 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: