FOTO Elevii de la Şcoala din Pufeşti, vizită la trei branduri ale României. "Educaţia nu se face numai stând în bancă, la şcoală"

FOTO Elevii de la Şcoala din Pufeşti, vizită la trei branduri ale României.

Vizită la Fabrica de elicoptere Ghimbav

Activităţile vor continua la Pufeşti cu desfăşurarea ediţiei a VI-a la o competiţie de şah, toţi copiii vor primi dulciuri, iar unele familii, bătrâni, prin implicarea unei organizaţii vrâncene vor avea sărbători mai frumoase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Moş Nicolae a venit pentru copiii din Pufeşti cu o excursie la Fabrica de elicoptere de la Ghimbav, dar şi o întâlnire cu marele campion de box, Leonard Doroftei.

De fapt, această ultimă excursie face parte dintr-un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, denumit ReUnim – RoUnim şi realizat de către corpul didactic al Şcolii din Pufeşti, pentru copii din această comunitate. Toate provinciile istorice au fost unite prin excursii de către copiii pufeşteni.

Au fost vizitate, în Muntenia, Fabrica Ford şi Salonul Auto Internaţional de la Bucureşti, s-a participat la inaugurarea Bazinului de înot didactic şi s-a vizualizat o piesă de teatru la Focşani, în Moldova, iar acum, la sfârşit de an, proiectul a fost încheiat cu succes prin trecerea Carpaţilor spre Transilvania.

Cadrele didactice, afirmă că nu au fost simple excursii, substratul acestora fiind orientarea profesională, s-au oferit modele de oameni care au reuşit, de obiective economice, sportive şi culturale ce pot fi considerate o mândrie. Au fost implicaţi în acest proiect aproape toţi copiii ce merg la şcoală. Copiii au aflat că România este printre singurii producători de elicoptere din România, au văzut cum se repară acestea, au putut urca într-un elicopter utilitar.

Poate unii dintre aceştia vor deveni mecanici de aviaţie sau piloţi. Excursia a continuat, însă la Câmpina au putut afla cine a fost unul dintre marii pictori ai României, Nicolae Grigorescu. Şi fiindcă avem nevoie de modele ale prezentului, la Ploieşti copii au fost întâmpinaţi de Leonard Doroftei. Campionul mondial le-a spus că boxul nu trebuie să incite la violenţă şi trebuie să rămână un sport chiar dacă e unul dur.

Atitudinea campionului român, sfaturile sale, căldura cu care i-a primit pe copii, a determinat ca el să devină un model pentru elevii din Pufeşti. Este ştiut faptul că Doroftei este, pentru copiii din această localitate vrânceană, prietenul lor.

"Trebuie să fim conştienţi că educaţia nu se face numai stând în bancă. Avem nevoie şi de astfel de activităţi, însă nu neglijăm educaţia formală”, a transmis directorul Şcolii din Pufeşti, prof.dr. Nicolae Damian.

Activităţile vor continua la Pufeşti cu desfăşurarea ediţiei a VI-a la o competiţie de şah, toţi copiii vor primi dulciuri, iar unele familii, bătrâni, prin implicarea unei organizaţii vrâncene vor avea sărbători mai frumoase.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările