FOTO Echipa de robotică care a reprezentat România la World Robot Olympiad, în Costa Rica, reclamă proasta organizare. „Nu se poate aşa ceva!“

FOTO Echipa de robotică care a reprezentat România la World Robot Olympiad, în Costa Rica, reclamă proasta organizare. „Nu se poate aşa ceva!“

Echipa care a reprezentat România  la Word Robot Olympiad

Echipa ”Memento 12”, formată din elevii Marian Cosmin Lupu şi Damian Mărăşeşcu, s-a clasat pe un meritoriu loc 20.

Ştiri pe aceeaşi temă

Săndel Agache, profesorul coordonator al echipei ”Memento 12”, din cadrul Centrului de Exelenţă în Robotică Focşani, care a participat zilele acestea la World Robot Olympiad, în Costa Rica, reclamă proasta organizare a evenimentului.

Echipa din Focşani, formată din elevii Marian Cosmin Lupu şi Damian Mărăşeşcu, s-a clasat pe un meritoriu loc 20.

"După o festivitate de premiere care va deveni celebră în istoria WRO, a fost afişat şi clasamentul de la categoria Open (Creativitate). Normal, acest clasament trebuia afişat în timpul ceremoniei. Ce s-a întâmplat? Păi s-au întâmplat lucruri de nepermis la acest nivel! În timpul festivităţii, s-au anunţat câştigătorii, pe categorii de vârste, fără să ni se prezinte un clasament final, aşa cum era firesc, apoi ni s-a pus muzică şi s-au anulat de două ori câştigătorii premiaţi, prezentatorul cerându-şi scuze de mai multe ori şi după perioade de timp în care dezbaterile în juriu nu erau finalizate, s-au anunţat alţi şi alţi câştigători! La un moment dat, participanţii au părăsit locul ceremoniei şi practic festivitatea a fost întreruptă...Firme mari în robotică ”Naţional Instruments”, ”Matrix” etc. nici nu au mai acordat premiile speciale...Nu credeam că la acest nivel se pot întâmpla asemenea chestii! În ceea ce ne priveşte, sunt foarte mulţumit de faptul că am intrat în marea finală cu ”Staţie robotizată pentru producerea panourilor din materiale compozite şi geocel utilizate în construcţia de locuinţe”. Locul 20 mondial, cu 253 de puncte spune multe despre munca echipei Memento12! Condiţiile de anul acesta au fost foarte vitrege, atât în ţara cât şi în cadrul organizării fazei internaţionale. Felicitări Lupu Marian Cosmin şi Damian Mărăşescu! Mulţumim pentru ajutor Danut Oprea!", a postat profesorul Agache pe pagina sa de Facebook.

Calificarea la Olimpiada Internaţională “World Robot Olympiad 2017” a fost finanţată de Primăria Focşani. Astfel, de la bugetul local s-a alocat suma de 32.900 de lei Colegiului Tehnic “Edmond Nicolau”, care găzduieşte Centrul de Excelenţă pentru Robotică Educaţională.

Elevii din Focşani şi coordonatorul lor, profesorul Săndel Agache, au obţinut de-a lungul anilor performanţe remarcabile, începând cu anul 2012, când prima participare la faza naţională a însemnat şi primul mare premiu.

Anul acesta, premiul I la faza naţională, la categoria Standard III a fost obţinut de echipajul format din elevii Anton Dănuţ-Florin şi Holban Cezar-Ştefănel de la Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu, iar premiul al II-lea, la categoria Creativitate, a fost câştigat de echipajul format din elevii Lupu Marian Cosmin şi Mărăşescu Damian, de la Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau”. Ambele echipaje s-au calificat la faza internaţională din Costa Rica.

În 2015 şi 2016, echipa Centrului de Excelenţă pentru robotică a participat la fazele internaţionale ale “World Robot Olympiad”, în Quatar şi în India. World Robot Olympiad este cea mai mare competiţie de robotică educaţională din lume care îşi propune sa susţină dezvoltarea învăţământului bazat pe conceptul STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică), probele de concurs fiind foarte dificile, desfăşurate pe categorii de vârstă.

 

citeste totul despre: