FOTO Drum judeţean închis în Vrancea, după ce terasamentul s-a surpat. Şoseaua abia fusese reparată

FOTO Drum judeţean închis în Vrancea, după ce terasamentul s-a surpat. Şoseaua abia fusese reparată

Drumul judeţeţean 205 D  FOTO: Claudia Toader

Alunecarea se manifestă pe o lungime de 100 de metri din DJ 205 D Valea Sărăii-Nereju şi nicio maşină nu mai poate trece prin zonă. Drumul a fost reparat recent.

Ştiri pe aceeaşi temă

În localitatea Nereju, scurgerile de pe versanţi au provocat tasarea pe o lungime de aproximativ 100 ml a DJ 205 D (la km 19+900) . Având în vedere situaţia creată s-a dispus închiderea drumului.

Accesul în zonă se poate face pietonal. Pentru remediere, la faţa locului intervin echipaje ale administratorului drumului, echipaje ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Spulber şi Nereju, precum şi un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru recunoaşterea, evaluarea şi monitorizarea zonei.

În urma informărilor primite de la medicii de familie, în zonă nu sunt femei gravide peste luna a –IV-a şi nici persoane care să necesite dializă. Totodată, în situaţii de urgenţă provocate de incendii, S.V.S.U. Nereju are în dotare o autospecială de stingere cu apă şi spumă, care poate interveni în cele două comune, Spulber şi Nereju.

Situaţia operativă este monitorizată, atât de către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă Spulber şi Nereju, cât şi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea şi în funcţie de situaţiile de urgenţă produse, forţele specializate ale I.S.U., I.J.J., I.P.J. precum şi cele ale altor instituţii din C.J.S.U. cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă sunt pregătite să intervină operativ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: