FOTO Demitere la indigo la IŞJ Vrancea. Tehnocratul Dorin Cristea înlocuit cu pesedista Lauriana Ailincuţei

FOTO Demitere la indigo la IŞJ Vrancea. Tehnocratul Dorin Cristea înlocuit cu pesedista Lauriana Ailincuţei

Lauriana Ailincuţei

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a semnat încă de miercuri ordinul de încetare a contractului de management în fruntea IŞJ Vrancea.

Ştiri pe aceeaşi temă


Aşa cum era de aşteptat, Dorin Cristea a fost schimbat joi de la conducerea Inspectoratului Şcolar Vrancea, după ce şi noul ministru al Educaţiei, Valentin Popa, i-a dat calificativ nesatisfăcător la evaluarea activităţii manageriale.

Decizia este fără doar şi poate una politică, având în vedere că Dorin Cristea nu este membru de partid şi şi-a câştigat postul prin concurs, în anul 2016.

Este pentru a doua oară când Dorin Crista este înlăturat de la conducerea IŞJ în mai puţin de un an. El a fost demis prima dată de ministrul Liviu Pop, iar în locul său a fost adusă profesoara Lauriana Ailincuţei, consilieră locală PSD la Focşani.

Aceasta a rezistat în funcţie doar două luni, până când instanţa a suspendat ordinul de demitere a lui Dorin Cristea, care a revenit în post. Şi de această dată, ministerul a decis să meargă tot pe mâna Laurianei Ailincuţei, profesor de engleză la Liceul Pedagogic. Ailincuţei are 50 de ani şi deţine şi funcţia de consilier local la Focşani, din partea PSD.

A fost până în anul 2015 şi director al Liceului Pedagogic Spiru Haret, funcţie din care a plecat în urma unui control al Ministerului Educaţiei în guvernarea Ponta.

Dorin Cristea ne-a declarat că a acţionat deja în judecată Ministerul Educaţiei în legătură cu evaluarea făcută de Ministerul Educaţiei, procesul urmând să se judece la Curtea de Apel Galaţi. De altfel, împreună cu un grup de 10 inspectori generali şcolari, dar şi adjuncţi, din mai multe judeţe, care se află în aceeaşi situaţie, Cristea a semnat o plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva funcţionarilor care le-ar fi mistificat evaluarea.

La evaluare, inspectorii generali au primit calificativul nesatisfăcător, dar aceştia au făcut contestaţie, reclamând faptul că le-au fost schimbate fişele, unde punctajele erau mult mai mici decât e

valuările iniţiale."Nu ni s-a prezentat fişa de evaluare, aşa cum spune la metodologia, ci o altă fişă, cu punctaje mult mai mici decât evaluările noastre, pe care le-am justificat cu documente", ne-a spus Dorin Cristea.

La vremea respectivă, noul  ministru, Valentin Popa, a anulat evaluarea lor după ce a “constatat vicii majore în organizarea procesului de evaluare, dar şi în evaluarea propriu-zisă” , dar, în mod surprinzător, a menţinut ulterior concluziile evaluatorilor.

 

citeste totul despre: