FOTO Cercetători ai operei lui Simion Mehedinţi, omagiu adus savantului născut la Soveja

FOTO Cercetători ai operei lui Simion Mehedinţi, omagiu adus savantului născut la Soveja

Simion Mehedinţi, omagiat la Focşani

Personalităţi din lumea universitară din România au venit la Focşani pentru a evoca personalitatea părintelui geografiei româneşti moderne.

Ştiri pe aceeaşi temă

De 29 de ani neîntrerupţi, Asociaţia Personalului Didactic "Simion Mehedinţi”, prin grija conf.univ.dr. Costică Neagu, în colaborare cu Societatea Română de Geografie-Filiala Vrancea, îl omagiază pe marele savant român Simion Mehedinţi, născut în urmă cu 151 de ani la Soveja.

Cu această ocazie a fost lansat Buletinul Asociaţiei Personalului Didactic "Simion Mehedinţi”, ajuns la al XXIII–lea număr, una dintre cele mai longevive publicaţii din Vrancea, prezentat de prof.dr. Nicolae Damian; alături de alte apariţii editoriale, prezentate de conf.univ.dr. Costică Neagu: "Caiete”, vol IV, cuprinzând memoriile savantului şi "Altă Creştere - Şcoala Muncii” ,  lucrări care dovedesc vocaţia de pedagog a lui Simion Mehedinţi.

"A urmat o sesiune de comunicări ştiinţifice, având ca invitaţi cercetători şi cadre universitare ce au studiat şi studiază opera şi gândirea lui Simion Mehedinţi. Au conferenţiat: preot prof.univ.dr. Vasile Gordon, conf.univ.dr. Cristian Neacşu, prof.univ.dr. Gheorghiţă Geană, prof.univ.dr. Ion Ianoş, prof.dr. Răzvan Săcrieru, Şerban Dragomirescu – aflat la venerabila vârstă de 87 de ani, un patriarh al geografilor români. În sală au mai fost prezenţi: prof. Afrodita Morunglav – din partea IŞJ Vrancea, prof.dr. Alexandra Tătaru, dr. Valentin Muscă, prof. Valeriu Ţibrea – premiat pentru activitatea depusă în cadrul Asociaţiei Simion Mehedinţi, profesori de geografie", potrivit prof. dr. Nicolae Damian, preşedintele Societăţii de Geografie din România-Filiala Vrancea.
 
Manifestările s-au încheiat duminică, cu un parastas la mormântul savantului Simion Mehedinţi, aflat în curtea mănăstirii Dobromira din Soveja.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările