FOTO Un bărbat din Focşani a murit dimineaţă carbonizat în propria casă, în urma unui incendiu

FOTO Un bărbat din Focşani a murit dimineaţă carbonizat în propria casă, în urma unui incendiu

În urma verificărilor efectuate, se pare că nefericitul eveniment s-a produs din cauza efectului termic al curentului electric produs la un aparat electric de încălzire defect.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi dimineaţă, în jurul orei 09.40 a avut loc un incendiu într-o casă de pe strada Timiş. Focul a fost observat de o vecină, care a văzut că iese fum din locuinţa unui bărbat în vârstă de 73 ani, care locuia singur, astfel că femeia a solicitat sprijin echipajelor profesioniste de intervenţie.

Imediat s-au deplasat la faţa locului două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani şi o ambulanţă S.A.J. Vrancea. La sosirea forţelor de intervenţie, s-a constatat că incendiul se manifesta în interiorul locuinţei, la nivelul unei camere, cu degajări mari de fum.

„Din nefericire, în interiorul dormitorului, lângă pat, a fost identificat trupul neînsufleţit al proprietarului, în proporţie de 50% carbonizat. Incendiul a fost lichidat, în urma acestuia arzând elemente de mobilier, materiale textile şi un televizor”, a precizat lt. Cristina Duţă, purtător de cuvânt ISU Vrancea.

În urma verificărilor efectuate, se pare că nefericitul eveniment s-a produs din cauza efectului termic al curentului electric produs la un aparat electric de încălzire defect sau amplasat necorespunzător faţă de materiale combustibile.

O situaţie similară s-a înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute şi în localitatea Ciorăşti, când un alt bărbat şi-a pierdut viaţa în urma unui incendiu produs din cauza unui scurtcircuit electric.

De altfel, patru incendii au fost lichidate de pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea în primele trei zile ale lunii martie, iar din păcate, două dintre acestea s-au soldat cu victime.

Tot astăzi dimineaţă, în jurul orei 04.15, Staţia de Pompieri Panciu a intervenit în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Străoane, la stingerea unui incendiu în satul Străoane de Sus, izbucnit într-o gospodărie.

La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului s-a constatat că incendiul se manifesta la acoperişul locuinţei, în jurul coşului de evacuare a fumului, pe o suprafaţă de 2 mp. În încercarea de a limita pagubele, proprietara, în vârstă de 46 ani, a urcat în podul casei. Aceasta s-a intoxicat însă cu fum şi a fost preluată de un echipaj S.M.U.R.D.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările