FOTO Autobuzele tricolore au ajuns şi în Vrancea. Expoziţia inedită din saloanele mijloacelor de transport

FOTO Autobuzele tricolore au ajuns şi în Vrancea. Expoziţia inedită din saloanele mijloacelor de transport

Trei autobuze personalizate în culorile drapelului naţional, pe caroseriile cărora sunt reprezentate cu 100 de simboluri sugestive pentru momentele istorice de referinţă, au ajuns şi în Vrancea.

Cele trei autobuze ale Companiei de Transport Public Iaşi personalizate în culorile drapelului naţional, au ajuns  vineri dimineaţă la Focşani şi Pufeşti.

Dacă la Focşani, Caravana Unirii a poposit pentru câteva minute la Colegiul Naţional Unirea, la Şcoala Gimnazială din Pufeşti autobuzele tricolore au zăbovit mai multă vreme, spre bucuria elevilor, care au avut astfel parte de o surpriză e măsură de Ziua Educaţiei.

Nu numai copiii s-au bucurat de această inedită caravană, ci şi invitaţii Şcolii Gimnaziale Pufeşti Vrancea, care au venit de la Brăviceni, Republica Moldova.

Toţi cei prezenţi au putut observa cum saloanele autobuzelor au fost transformate în galerii expoziţionale neconvenţionale, care includ variate informaţii şi materiale foto-video. Astfel, Autobuzul Albastru găzduieşte o expoziţie dedicată evenimentelor istorice din 1916-1918, în Autobuzul Galben sunt realizate proiecţii video cu filme documentare istorice, iar în Autobuzul Roşu sunt prezentate explicaţiile celor 100 de simboluri.

"Proiectul readuce în prim-plan statutul de Capitală naţională a Iaşului în perioada 1916 - 1918, la Iaşi fiind puse bazele unirii ce a condus la formarea României Mari. Astfel, pe fiecare laterală a autobuzelor se regăseşte mesajul «Iaşul salută România Mare!»",  potrivit reprezentanţilor Primăriei Municipiului Iaşi, care au iniţiat proiectul.

Până la 1 decembrie 2018, „Caravana Unirii” va străbate teritoriul României Mari, poposind în marile oraşe reşedinţă de judeţ, dar şi în oraşele Chişinău şi Cernăuţi, în prezent parte a Republicii Moldova, respectiv a Ucrainei.

„Caravana Unirii” este un proiect cultural organizat cu ocazia aniversării centenarului Marii Uniri din 1918.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările