FOTO Apărarea baronilor. Şefii consiliilor judeţene au livrat fotografii cu Nicuşor Constantinescu pe patul de spital şi aduc acuzaţii DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Constantinescu, în covalescenţă  FOTO: UNCJR
Nicuşor Constantinescu, în covalescenţă  FOTO: UNCJR

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este prezentat în patru fotografii, în ipostaze diferite,  după ce ar fi suferit o intervenţie chirurgicală.

Preşedinţii consiliilor judeţene din România, membri ai Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), condamnă demersul procurorilor DNA de a cere arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, domnul Nicuşor Constantinescu, după ce acesta nu s-a întors în ţară la data convenită cu procurorii.

Structura de şefi de judeţe condusă de Marian Oprişan, la rândul său inculpat într-un dosar de corupţie aflat pe final, condamnă demersul procurorilor DNA de a cere arestarea preventivă a baronului de Constanţa, Nicuşor Constantinescu.


Aceştia consideră că este inuman să i se ceară arestarea preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, care ar fi fost supus unei intervenţii chirurgicale.

În acest sens, UNCJR livrează patru fotografii, făcute probabil într-un spital, una în care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa arată că a suferit o intervenţie chirurgicală, o alta cu sonda de urină în mână, una ultima citind (în limba engleză) un ziar local din data de 17 iunie şi în fine, una stând în pat, pe noptieră putând fi observat un pachet de pamperşi.

2

„Nicuşor Constantinescu a suferit o prostatectomie radicală asistată robotic Da Vinci cu limfadenectomie pelvină în data de 12 aprilie 2014, în timpul operaţiei fiind extrase prostata, veziculele seminale şi ganglionii limfatici pelvini. Pacientul se confruntă în prezent cu incontinenţă urinară care este normală după prostatectomie radicală şi poate avea o evoluţie imprevizibilă a recuperării. Pacientului i-a fost introdus un cateter abdominal în data de 3 mai 2014, acesta urmând a fi scos când drenajul va scade sub 50 ml la 24 de ore. În prezent, drenajul este de aproximativ 100 ml la 24 de ore”, se arată în comunicatul UNCJR.

Comunicatul face trimitere şi la o scrisoare medicală semnată de medicul care l-a operat pe Nicuşor Constantinescu, în care se arată că baronul de Constanţa are toate şansele să nu vină prea curând în ţară, întrucât va trebui să urmeze şi un tratament de radioterapie, dar după vindecarea rănilor.

”Dată fiind patologia sa agresivă, se recomandă ca pacientul să fie supus radioterapiei. Datorită faptului că are încă montat cateterul abdominal, programarea consultaţiei la dr. Danny Song la secţia de radioterapie oncologică a fost anulată pentru că nu poate fi supus radioterapiei cât timp are cateterul montat. Se recomandă de asemenea ca dânsul să aştepte o perioadă înainte de radioterapie pentru a se permite vindecarea ţesuturilor înainte de expunerea la radiaţii. (…) Tratamentul pe bază de radiaţii este intensiv şi va avea o durată de circa 6-8 săptămâni după scoaterea cateterului. (….) O întrerupere în acest moment a îngrijirii medicale a domnului Constantinescu ar compromite major starea sa de sănătate şi poate anula progresul pe care l-a făcut în recuperarea sa şi a stadiului oncologic”, se arată în scrisoarea semnată de către medical Mohamad E. Allaf, director Chirurgie Robotică şi Profesor Asociat Urologie, Oncologie şi Inginerie Biomedicală la Spitalul Johns Hopkins din Baltimore, cel care l-a operat pe Nicuşor Constantinescu.

image

Din aceste considerente, preşedinţii de Consilii Judeţene conmsideră demersul procurorilor DNA de a cere arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu „de-a dreptul criminală şi are darul să afecteze grav imaginea unui act de justiţie conform cu drepturile omului şi normele europene. Această atitudine a procurorilor DNA arată gradul de opacitate cu care aceştia au ajuns să trateze cauzele penale, la fel cum o făceau anchetatorii stalinişti din anii ’50! Considerăm că în secolul XXI România nu mai are voie să genereze un nou caz ”Vişinescu” aflat, de această dată, în simbria DNA şi solicităm ca procurorii să respecte drepturile şi libertăţile cetăţenilor acestei ţări, atâta timp cât a fi bolnav nu a devenit încă o infracţiune legiferată de Codul Penal”.

image

Colegii lui Constantinescu nu uită în finalul comunicatul să menţioneze că ei consideră existenţa DNA benefică, dar condamnă abordarea procurorilor care, în cazul baronului de Constanţa, anchetează persoana Nicuşor Constantinescu şi nu fapte penale.

Reamintim că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut la începutul săptămânii din arestarea preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constatinescu pentru că acesta nu s-a întors în ţară la data ce fusese stabilită de anchetatori după ce s-a decis cercetarea lui sub control judiciar. În replică, preşedintele CJ Constanţa susţine că se află încă în SUA unde se tratează de cancer de prostată.

Pe 27 mai, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, alături de el fiind jduecaţi şi directorul RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, după ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curţii de Conturi.

Potrivit anchetatorilor, Gâmbuţeanu, în calitatea sa de director general al director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa, cu ajutorul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a refuzat, în mod repetat, să pună la dispoziţia Curţii de Conturi documentele necesare efectuării controlului de specialitate programat în 2011, 2012 şi 2013. Astfel, arată procurorii, nu a mai fost posibilă efectuarea consecutivă a trei controale pe care Curtea de Conturi le avea programate conform planului de activitate.

O altă acuzaţie adusă în acest dosar se referă la faptul că în perioada 2007-2014, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu a prelungit 11 certificate de urbanism şi autorizaţiile de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două societăţi comerciale.

Într-un alt dosar, pe 25 aprilie, şeful Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 - noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Constantinescu este cercetat, în alt dosar, pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri.

Nicuşor Constantinescu mai este judecat, din octombrie 2008, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri în care mai sunt acuzaţi primarul Radu Mazăre şi alte 35 de persoane.

Mai puteţi citi:

DNA cere din nou arestarea preşedintelui CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Acesta nu s-a întors în ţară când i-au cerut procurorii

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) cer din nou arestarea preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constatinescu pentru că acesta nu s-a întors în ţară la data ce fusese stabilită de anchetatori după ce s-a decis cercetarea lui sub control judiciar. În replică, preşedintele CJ Constanţa susţine că se află încă în SUA unde se tratează de cancer de prostată.

Cererea lui Nicuşor Constantinescu de scoatere de sub control judiciar, amânată pentru 30 iunie

Curtea de Apel Bucureşti a amânat joi, până pe 30 iunie, judecarea contestaţiei formulate de procurorii anticorupţie în cazul deciziei prin care s-a dispus scoaterea de sub control judiciar a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite