FOTO Înalţi oficiali europeni s-au delectat cu preparate tradiţionale din Vrancea

FOTO Înalţi oficiali europeni s-au delectat cu preparate tradiţionale din Vrancea

Expoziţia a avut loc la Palatul Parlamentului

Ministerul Agriculturii a invitat peste 50 de producători din toată ţara la un eveniment important care are loc în aceste zile la Palatul Parlamentului.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Palatul Parlamentului are loc dezbaterea dedicate Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, organizată în contextul Preşedinţiei Române la Consiliul Uniunii Europene.

Ministerul Agriculturii a sprijinit evenimentul cu organizarea a unei expoziţii de produse agroalimentare româneşti, înregistrate şi în curs de înregistrare pe scheme de calitate europene si naţionale, la care au participat 50 de producători.

Din judeţul Vrancea au participat la acest eveniment 6 producători care au expus 8 produse agroalimentare, din care 3 atestate şi 5 în curs de atestare.

Este vorba despre pâinea lui Pitiş – pâine împletită la tavă, produs atestat, producător SC BOGART DESING SRL - Ţuchiluş Bogdan, Mărăşeşti;Pâine ţărănească de Coteşti - pâine preparată manual şi coaptă în cuptor de cărămidă, produs atestat, producător – Motarschi Eugenia Întreprindere Individuală, comuna Coteşti ;Pâinea lui Cuza - pâine preparată manual şi coaptă în cuptor de cărămidă, produs atestat, producător S.C. RUSTIC PANI GRIG SRL – Grigore Ionuţ, comună Câmpuri; Caşcaval afumat, telemea şi urdă din lapte de capră – Căpriţele lui Robert – produse în curs de atestare, producător Taftă Maricel PFA, comuna Răcoasa; Caşcaval afumat din lapte de vacă, produs în curs de atestare, producător Bărbărău Liviu, comuna Soveja; Caşcaval afumat din lapte de vacă, produs în curs de atestare, producător Ţuţui Emilia, comuna Soveja; Plăcinte moldoveneşti, produse în curs de atestare, producător Motarschi Eugenia I.I, comuna Coteşti; Cozonac tradiţional, produs în curs de atestare, producător SC BOGART DESING SRL, oraşul Mărăşeşti.

"Participanţii la dezbateri, parlamentari şi oficialităţi din ţările UE, au avut posibilitatea degustării produselor agroalimentare, tradiţionale, din carne, peşte, lapte, produse de panificaţie, dulceţuri, sucuri naturale, miere şi vin. Expoziţia a constituit un prilej de promovare a produselor agroalimentare româneşti, înregistrate şi/sau în curs de înregistrare pe scheme de calitate naţionale şi europene", a precizat Ticu Constandache, directorul executiv al Direcţiei Agricole Vrancea.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările