FOTO În buza campaniei electorale, primarul se laudă că va construi 50 km de piste de biciclete în Focşani. Ce mai prevede proiectul grandios

FOTO În buza campaniei electorale, primarul se laudă că va construi 50 km de piste de biciclete în Focşani. Ce mai prevede proiectul grandios

Machetă cu arterele din Focşani

Contractul are o valoare de peste 73,6 milioane de lei, adică mai mult de 15,5 milioane de euro şi se referă la resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un proiect mai vechi al municipalităţii, aprobat în Consiliul Local Focşani încă din anul 2017, care între timp a parcurs etapele necesare pentru obţinerea fondurilor europene, a fost semnat în luna octombrie de Primăria Focşani cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est. 

După aproape zece luni, primarul îl aduce din nou în discuţie, scopul fiind, evident, unul electoral, în condiţiile în care nu sunt şanse ca până la debutul campaniei pentru alegerile locale să fie demarată investiţia cu fonduri europene.

Primarul în exerciţiu, Cristi Misăilă, crede că va puncta astfel în faţa contracandidaţilor, cu o nouă promisiune, în condiţiile în care în alte oraşe astfel de proiecte sunt deja implementate.

Contractul are o valoare de peste 73,6 milioane de lei, adică mai mult de 15,5 milioane de euro şi se referă la resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focşani . Potrivit detaliilor din contractul semnat acum zece luni, investiţia cu fonduri europene ar trebui să fie finalizată  în septembrie 2021, lucru care pare imposibil. Edilul anunţă cu această ocazie că se vor realiza în oraş şi 50 de kilometri de piste de biciclete.

"În municipiul Focşani vom realiza 50 de km de piste de biciclete. Pistele de biciclete vor fi realizate pe 7 străzi din Municipiul Focşani, respectiv: B-dul Gării, str. Republicii, str. Maior Gheorghe Pastia, B-dul. Brăilei, str. Mărăşeşti, B-dul Unirii, str. Independenţei, str. Cuza-Vodă, str. Bucegi, str. 1 Decembrie, Str. Mare a Unirii, Str. Aurora, Str. Ana Ipătescu, str. Anghel Salingy, str. Bârsei, str. Bicaz şi str. Odobeşti", a scris luni primarul Cristi Misăilă pe pagina sa de Facebook, deşi se află în concediu încă două săptămâni de acum înainte.

În cadrul proiectului ar trebui să mai fie achiziţionate şi 285 de biciclete inteligente, dar şi 8 triciclete pentru seniori sau persoane cu dizabilităţi. Bicicletele vor fi amplasate în 30 staţii de închiriere din Focşani.

"Proiectul mai prevede: benzi dedicate transportului public pe străzile: Bd. Unirii, Bd. Independenţei, Str. Cuza Vodă, Str. Bucegi, Str. 1 Decembrie 1918 şi Str. Anghel Saligny;  sensuri unice de circulaţie pe următoarele artere: Bd. Unirii, Bd. Independenţei (dus), Str. Cuza Vodă, Str. Bucegi (întors); introducerea unor sensuri giratorii în intersecţiile: Bd. Bucureşti - Calea Munteniei şi Str. Revoluţiei - Calea Munteniei; crearea de piste pentru biciclişti pe arterele mai sus amintite;  59 de staţii de transport public inteligente, panouri fotovoltaice pentru susţinerea sistemelor de iluminat, încărcare USB, afişaj publicitar şi informare călători; piloni antiparcare şi piloni retractabili, care vor fi instalaţi pe Bd. Unirii, pentru a oferi posibilitatea restricţionării temporare a traficului auto pe un anumit tronson al arterei;  staţii de încărcare pentru vehicule electrice;  reabilitarea trotuarelor şi amenajarea spatiilor verzi", mai precizează Misăilă

Lista completă a străzilor pe care se va interveni în acest proiect: Bd.Unirii, Bd. Independenţei, Str. Bucegi, Str.Cuza Vodă, Str. Mărăşeşti, Bd. Brăilei, Str. Vâlcele, Str. Anghel Saligny, Str. 1 Decembrie 1918, Bd. Bucureşti, Str. profesor Ghe. Longinescu, Str. Bârsei, Str. Bicaz, Str. Odobeşti, Calea Munteniei si Calea Moldovei.

Vă mai recomandăm:

VIDEO Cum va arăta centura ocolitoare dacă Primăria Focşani va atrage fonduri europene. Sensuri unice şi piste de biciclete pe cele două bulevarde mari

Motivul pentru care fondurile europene au devenit o povară pentru bugetul local, la Focşani

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările