FOTO 38 de sportive de pe cinci continente îşi dispută premii de 15.000 de dolari la turneul de tenis "Vrancea Trophy"

FOTO 38 de sportive de pe cinci continente îşi dispută premii de 15.000 de dolari la turneul de tenis

Două jucătoare au fost prezente la conferinţa de presă

Turneul internaţional de tenis feminin „Vrancea Trophy”, ediţia a 14-a, a început pe  8 septembrie, la Arenele „George Bucuroiu”, din Complexul Sportiv Milcovul Sud, cu jocurile din calificări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Timp de o săptămână, municipiul Focşani este gazdă a unui turneu internaţional de tenis de câmp, devenit tradiţional. “Vrancea Trophy – Trofeul CJ Vrancea şi al Municipiului Focşani”, competiţie care are loc între 8 şi 15 septembrie, la Arenele George Bucuroiu din Cartierul Sud va aduce şi în acest an la start sportive de foarte bună calitate.

În turneul de la Focşani s-au înscris jucătoare de pe cinci continente, dar şi tenismene din Focşani, cum este cazul Mariei Ciubotaru, o jucătoare de doar 14 ani care se va bate de la egal la egal cu jucătoare de 20 de ani. Turneul este finanţat de Consiliul Judeţean Vrancea, care a pus la bătaie premii în valoare de 15.000 de dolari americani. Conferinţa de presă s-a desfăşurat în prezenţa celor doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Vrancea, a directorului general al turneului, Nicolae Gabriel, a arbitrului Răzvan Bucuroiu, a supervisorului Zdrenţu Vlad, a reprezentantului societăţii Pandora şi a jucătoarelor Maria Daciana Ciubotaru( România) şi Paula Arias Manjon ( Spania).

Luni, în cadrul conferinţei de presă de prezentare, la care au participat reprezentanţii administraţiei judeţene, sponsori, directorii turneului şi două jucătoare, s-a menţionat că va fi o săptămână plină, cu meciuri de calitate făcute de sportive valoroase. Ca şi în anii din urmă, autorităţile au venit cu promisiuni privind modernizarea bazelor sportive, inclusiv a terenurilor de tenis din Cartierul Sud.

“Cele două stadioane vor fi reconstruite de Compania Naţională de Investiţii, dar în acelaşi timp ne-am gândit să preluăm în administrare toată baza sportivă a Clubului Unirea, inclusiv terenurile de tenis, pe care le vom moderniza, astfel încât acest turneu de tradiţie să se desfăşoare în condiţii deosebite”, a declarat Ionel Cel Mare, vicepreşedintele CJ Vrancea.

Cea mai tânără jucătoare din turneu este focşăneanca Maria Ciubotaru, care a primit din partea organizatorilor un wild card pentru a putea participa în turneu. “Am dorit întotdeauna să joc la acest turneu. Nu credeam că o să joc anul acesta, din cauza vârstei, dar mi s-a oferit această posibilitate”, a spus Maria la conferinţa de presă.

38 de sportive îşi dispută şase locuri pentru tabloul principal al probei de simplu, care va avea la start 32 de concurente. În proba de dublu se vor întrece 16 perechi. În programul fiecărei zile sunt prevăzute meciuri între orele 10:00 – 18:30. Vineri, 13 septembrie, de la ora 17:00 este programat un meci demonstrativ, sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 10:00 vor fi semifinalele probei de simplu iar de la ora 16:00, finala probei de dublu. Duminică, 15 septembrie, de la ora 11:00 va începe finala de simplu urmată de festivitatea de premiere.  De menţionat că intrarea la meciuri este liberă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: