Fost comisar de poliţie, sancţionat de Poliţia din Vrancea după ce a distribuit pe Facebook materiale jignitoare la adresa preşedintelui Klaus Iohhanis

Fost comisar de poliţie, sancţionat de Poliţia din Vrancea după ce a distribuit pe Facebook materiale jignitoare la adresa preşedintelui Klaus Iohhanis

Confirmarea sancţiunii primită de comisarul de poliţie

Aceeaşi sancţiune a primit-o şi administratorul public al oraşului Odobeşti, tot pentru jigniri aduse preşedintelui ţării. Faptele au fost sesizate poliţiei de un localnic amendat la rândul său pentru injurii aduse pe Facebook la adresa autorităţilor locale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisarul Cristian Constantin, fost ofiţer la Poliţia din Odobeşti, în prezent pensionar şi Gheorghe Miron, administratorul public al oraşului Odobeşti, au fost sancţionaţi cu avertisment de către poliţiştii din oraşul Odobeşti, în urma unor postări făcute pe site-ul de socializare Facebook.

Potrivit oamenilor legii, cei doi bărbaţi au distribuit materiale ofensatoare la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, fapte sesizate la poliţie de un localnic care la rândul său a fost sancţionat cu amendă pentru injurii la adresa administraţiei din Odobeşti.

Este vorba despre Cosmin Bârsan, tânărul s-a făcut cunoscut în această iarnă ca fiind singurul protestatar din oraş faţă de modificările la legile penale propuse de guvernanţi .

“Pentru noi, oamenii simpli, poate că este ceva normal să înjurăm politicienii, dar pentru un funcţionar public şi un fost comisar de poliţie este o mare ruşine sa îţi înjuri preşedintele”, a menţionat Cosmin Bîrsan.
Poliţiştii din Odobeşti spun că cei doi bărbaţi care au fost sancţionaţi pentru că l-au denigrat pe preşedintele ţării se fac vinovaţi de încălcarea legii 61/1991, art. 2, al. 1, care spune: “Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
1) săvârşiirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţa împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările