Focşaniul, în pericol să fie asediat de gunoaie. Singura groapă de deşeuri menajere din Vrancea,  închisă de Garda de Mediu

Focşaniul, în pericol să fie asediat de gunoaie. Singura groapă de deşeuri menajere din Vrancea,  închisă de Garda de Mediu

Rampa de la haret a fost închisă

CUP Salubritate, care transporta 25 de maşini de gunoi pe zi la Haret, a fost informată că de miercuri nu mai poate duce gunoiul acolo.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizie fără precedent a Gărzii de Mediu Vrancea, care a luat decizia închiderii singurei rampe de gunoi din judeţ, cea de la Haret.

Depozitul de gunoi este administrat de ILGO Mărăşeşti, care se pare nu respectă normele de mediu. Situaţia este cu atât mai delicată cu cât societăţile care se ocupă de colectat gunoiul menajer de la populaţie, atât de la oraşe, cât şi de la sate, nu mai au unde să transporte gunoiul menajer. Este şi cazul CUP Salubritate Focşani.

"Astăzi, la ora 11.48, am fost informat de către ILGO Mărăşeşti că începând de mâine se sistează depozitarea gunoaielor menajere. Noi avem zilnic 25 de maşini care merg cu gonoaie la Haretşi este o situaţie mai mult decât gravă, pe care o pot rezolva doar consiliul local Focşani sau Consiliul Judeţean. Depozitarea în altă partem,, adică în alt judeţ, implică costuri de trei ori mai mari, timpi de execuţie mai mari şi nu noi trebuie să luăm această decizie", ne-a declarat Viorel Profiroiu, directorul CUP Salubritate.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu nu au putut fi contactaţi pentru a explica decizia închiderii rampei de la Haret.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările