Focşani: Primăria s-a spălat pe mâini de strada Mărăşeşti

Consilierii locali au votat în şedinţa extraordinară de seara trecută trecerea străzii Mărăşeşti din administrarea municipalităţii în administrarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADR). Potrivit proiectului, transferul este valabil însă doar pe perioada lucrărilor de reabilitare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aleşii locali au motivat că strada Mărăşeşti, ce porneşte din şoseaua europeană şi dă în Drumul Naţional 2 D, Focşani - Lepşa, a aparţinut în trecut acestui sector de drum. Motivul ar putea fi însă altul.

„Vrem să integrăm strada în proiectul derulat cu fonduri externe de către CNADR pentru modernizarea DN 2D. Reabilitarea pe mine mă costa patru milioane de lei, că nu este asfaltată demult", ne-a spus primarul Decebal Bacinschi.

Umbrărescu este în cărţi

Directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Vranea, Lucica Chiper, susţine că nu ştia de acest transfer şi nu garantează că va fi aprobat. „Probabil drumul va rămâne la noi şi după reparaţii că de ce să nu deszăpezim tot noi şi să îl îngrijim, chiar dacă e în oraş", ne-a spus Lucica Chiper.

Strada Mărăşeşti ar putea fi dată spre modernizare fără licitaţii către UMB Spedition, firma „regelui asfaltului", Dorinel Umbrărescu, ţinând cont că tot el a preluat proiectul de reabilitare a DN 2D.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările