Focşani: Pensionarii sunt ahtiaţi după masajul cu pietre

Focşani: Pensionarii sunt ahtiaţi după masajul cu pietre

Focşani: Pensionarii sunt ahtiaţi după masajul cu pietre

Vârstnicii chiar cred că lumina care trece prin pietre de jad poate ţine loc de medicamente Terapia asiatică reprezentată de masajul cu pietre de jad are numeroşi adepţi, mulţi susţinând că şedinţele gratuite le ameliorează boli netratate cu medicamente clasice


Deşi salonul „Ceragem” funcţionează în Focşani de un an, sute de focşăneni, preponderent din rândul celor de vârsta a treia, continuă să creadă în miracolul pietrelor de jad. Sute de vârstnici vin zilnic la centrul de la lângă Autogară pentru şedinţele de tratament bazate pe termomasaj şi presopunctură.

Mulţi cred că terapia le face bine, dar şi mai mulţi o preferă ca a alternativă la medicina tradiţională, care le-ar scoate mulţi bani din buzunare pentru medicamente. „Tratamentul” cu pietre este gratuit şi la îndemâna oricui.
„Vin din februarie aici, sunt bolnavă de spondiloză cervicală şi toată coloana îmi înţepeneşte. Am fost şi la doctori, dar sunt alergică la medicamente şi am ales tratamentul asta. Acum mă simt bine şi mi-am revenit moral”, spune Niculina Miron, de 60 de ani.

Miracol sau nu, unii „pacienţi” susţin cu tărie că termomasajul şi presopunctura le ameliorează unele afecţiuni pentru care medicina modernă nu a găsit încă în leac, cum ar fi de exemplu, diabetul.
„Am 45 de şedinţe şi rezultatele de până acum sunt foarte bune. Sufăr de mai multe boli: diabet, inimă, coloană, bronşită” susţine meritele terapiei cu pietre şi Sultana Ciocoranu, de 62 ani.

Bunicuţii se antrenează pe ritmuri house

În decursul a 30 de minute, cât durează o şedinţă de tratament, pacienţii fac un antrenament de „încălzire” pe ritmuri de de muzică de club, sub coordonarea unui terapeut. Apoi, sunt urcaţi pe nişte paturi, unde fiecare în parte îşi face masaj cu aparatul cu pietre de jad încălzite de becuri cu radiaţii infraroşii.

 Că tratamentul este într-adevăr benefic pentru afecţiunile de care suferă, rămâne de văzut, însă pensionarii ies mai fericiţi din centru şi mult mai relaxaţi.

Strategie de marketing

Tratamentul cu pietre de jad şi lumină este gratuit, dar coordonatoarea centrului, Liliana Pascaru, recunoaşte că facilitatea are ca scop final convingerea celor care se supun acestei terapii să cumpere aparatul, al cărui cost nu este deloc neglijabil pentru un pensionar: 1.100 euro.
„Aparatul acesta, m-a pus şi pe mine pe picioare şi mi-am propus, când am venit la Focşani, să fac cel mai sănătos oraş din România" mai afirmă promotoarea sistemului Ceragem.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: