Focşănenii nu vor circula prea curând cu autobuze electrice prin oraş. Ce s-a întâmplat la licitaţie

Focşănenii nu vor circula prea curând cu autobuze electrice prin oraş. Ce s-a întâmplat la licitaţie

Autobuze electrice

Programul de achiziţionare a celor 20 de autobuze electrice este derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asocierea turco – germană Bozankaya Otomotiv – Sileo GmbH, singura care a depus oferte de preţ, a fost descalificată în urma evaluării tehnice, astfel autobuzele electrice promise de autorităţi nu vor fi văzute circulând pe străzile din oraş prea devreme.

Întreaga investiţie se ridică la aproximativ 45 de milioane de lei, din care contribuţia municipalităţii din Focşani este de 2%, adică sub un milion de lei.

Pentru  Focşani, contractul scos la licitaţie prevedea achiziţionarea a 20 de autobuze electrice, cu lungimea de 10 metri, cinci staţii de încărcare rapidă a autobuzelor electrice şi alte 20 de staţii de încărcare normală a acestor mijloace de transport.

Întreaga investiţie se ridică la aproximativ 45 de milioane de lei, din care contribuţia municipalităţii din Focşani este de 2%, adică sub un milion de lei. Doar autobuzele ar urma să coste în jur de 40 de milioane de lei, costul unui singur mijloc de transport fiind cifrat la aproximativ 400.000 de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: