Filmul lui Cristian Mungiu, „După dealuri”, ajunge la Focşani de Ziua Naţională a României

Filmul lui Cristian Mungiu, „După dealuri”, ajunge la Focşani de Ziua Naţională a României

Secvenţă din film Foto: Cinemagia

Lungmetrajul lui Cristian Mungiu, premiat la Cannes pentru scenariu şi interpretare şi propus de România la Oscar, rulează de câteva zile în mai multe judeţe din ţară.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Cinematograful „Balada" va rula sâmbătă şi duminică, de la orele 19.00, filmul „După Dealuri", a regizorului Cristian Mungiu, fim premiat în acest an la Cannes.

Filmul lui Cristian Mungiu, „După dealuri", a câştigat săptămâna trecută şi trofeul celei de-a 27-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Mar del Plata, Argentina, cel mai important eveniment de gen din America de Sud. Premiul Astor de Oro i-a fost oferit filmului de către juriul competiţiei internaţionale.

Totodată, din 21 noiembrie, „După dealuri" rulează în cinematografele din Franţa, Olanda, Belgia şi Luxemburg, patru dintre cele aproximativ 40 de ţări în care filmul are distribuitor.

Cronicile care însoţesc lansarea sunt entuziaste, publicaţii precum „Le Figaro" sau „La Croix" recomandând filmul drept unul dintre cele mai bune intrate în sălile de cinema la final de an. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările