Fac bani din hârburile focşănenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Service-urile de electronice sunt luate cu asalt de cei care nu au bani de electrocasnice noi

Oricât de tentante, ofertele din marile magazine la electronice şi electrocasnice nu le mai surâd focşănenilor, care preferă să-şi ducă la reparat vechile aparate. Depanatorii spun că numărul clienţilor a crescut în ultimele luni, iar cei care obişnuiesc să le treacă pragul sunt în special pensionarii, dar şi cei care se confruntă cu o situaţie financiară precară.


De asemenea, vrâncenii din mediul rural sunt clienţi fideli ai atelierelor de reparaţii. „Iarna este cel mai favorabil sezon din punctul de vedere al comenzilor. Sunt zile când am şi câte cinci - şase clienţi care vin să-şi lase televizoarele la reparat. Chiar dacă unele sunt foarte vechi, vrâncenii preferă să le repare, deoarece au o calitate mult mai bună în comparaţie cu cele noi“, spune Ionel Doboş, depanator TV.


Sunt însă şi clienţi care aduc la reparat aparate cu o semnificaţie aparte. „Vreau să repar un casetofon de care mă leagă mai multe amintiri. Cu acest aparat, vechi de peste 25 de ani, am dat multe chefuri în timpul facultăţii, de aceea nu vreau să-l casez. În plus, merge şi pe baterii şi cine ştie, poate am nevoie de el la iarbă verde“, spune Mihai Vornicu.


Profit şi la service-urile de electrocasnice


Şi atelierele de electrocasnice înregistrează profituri din ce în ce mai mari pe timp de recesiune. Tocmai pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, patronii au adoptat tarife de criză, accesibile pentru orice buzunar. „Avem clienţi care vin să aducă la reparat maşini de spălat, frigidere, cuptoare cu microunde sau storcătoare de fructe. Nu am mai schimbat tarifele de mai bine de doi ani. În funcţie de piesa care trebuie schimbată, costurile variază între 25 şi 230 de lei. Se vede că puterea de cumpărare a mai scăzut, aşa că din ce în ce mai mulţi vrânceni aleg să ne treacă pragul“, declară Toader Coviltir, administrator al unui atelier de electrocasnice din municipiul Focşani.


Patronii mărturisesc că sunt şi unii clienţi care îşi duc aparatele electronice şi electrocasnice la reparat, dar care uită să treacă să le mai ia acasă sau pur şi simplu nu au bani pentru plata serviciilor. Aşa se face că în atelierele din oraş zac zeci de televizoare şi radiocasetofoane „nerevendicate“, iar printre cei care le abandonează se numără şi mulţi stranieri.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite