Experţi din 21 de ţări, prezenţi pentru două zile la Focşani în cadrul unui eveniment organizat sub egida Preşedinţiei României la Consiliul UE

Experţi din 21 de ţări, prezenţi pentru două zile la Focşani în cadrul unui eveniment organizat sub egida Preşedinţiei României la Consiliul UE

Consiliul Judeţean Vrancea

În premieră pentru România, Consiliul Judeţean Vrancea găzduieşte un eveniment din agenda europeană, prilejuit de exercitarea de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întâlnirea grupului de lucru la nivel de experţi din cadrul Reţelei europene de administraţie publică (EUPAN) va avea loc  în perioada 8 – 9 aprilie 2019, în Sala Mare a Consiliului Judeţean  Vrancea. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Vrancea în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi Institutul Naţional de Administraţie.

Vrancea este primul judeţ din România, după municipiul Bucureşti, unde se organizează un eveniment de asemenea anvergură, în contextul exercitării de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

La Focşani vor fi prezenţi 70 de reprezentanţi din 21 de ţări ai Statelor membre şi ai Comisiei Europene, precum şi ai unor state din afara UE, cu statut de observator (România, Norvegia, Germania, Slovacia, Ungaria, Malta, Olanda, Austria, Spania, Polonia, Finlanda, Letonia, Suedia, Grecia, Slovenia, Cehia, Italia, Portugalia, Franţa, Estonia şi Croaţia).

În cadrul evenimentului vor avea loc discuţii despre subiecte de actualitate privind viitorul administraţiei publice europene. De asemenea, pe parcursul celor două zile, invitaţii vor vizita judeţul Vrancea şi vor putea să se bucure de tradiţiile şi frumuseţile româneşti.

Reţeaua Europeană pentru Administraţie Publică - European Union Public Administration Network (EUPAN) este o reţea informală a practicienilor administraţiilor publice din statele membre ale Uniunii Europene, din Comisia Europeană şi din statele cu statut de observator.

Obiectivul principal al EUPAN este acela de a face cooperarea dintre administraţiile publice europene mai relevantă şi mai concentrată, care să livreze rezultate clare şi de a găsi o modalitate eficientă de selectare a temelor de interes pentru o agendă comună, în conformitate cu priorităţile statelor membre şi ale UE, luând în considerare, de asemenea, actualele evoluţii şi teme din agenda publică.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: