Evaluarea Naţională 2018. Ce subiecte au primit absolvenţii clasei a opta la proba la Limba şi Literatura Română. Un elev a fost eliminat din examen

Evaluarea Naţională 2018. Ce subiecte au primit absolvenţii clasei a opta la proba la Limba şi Literatura Română. Un elev a fost eliminat din examen

Evaluarea Naţională 2018

Absolvenţii claselor a VIII-a au intrat luni în febra Evaluărilor Naţionale. Miza examenelor este extrem de importantă: de rezultate obţinute depinde admiterea la liceu.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: La Evaluarea Naţională au fost prezenţi 2651 de absolvenţi ai clasei a VIII-a. A avut loc şi un eveniment nedorit la o şcoală din Odobeşti, unde un elev a fost eliminat din concurs pentru că a fost prins cu un memorator asupra lui.

Aproape 3.000 de absolvenţi de clasa a VII-a din Vrancea participă la Evaluarea Naţională 2018, în cele 37 de centre de examinare stabilite în tot judeţul.

Examenul a debutat luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

La subiectul I, elevii au primit un fragment din textul "Inocenţii", scris de Ioana Pârvulescu, în care au avut de formulat mai multe cerinţe, printre care şi redactarea unei compuneri de minimum 150 de semne în care să argumenteze apartenenţa la genul epic a textului dat.

La subiectul al II-lea, elevii au primit de asemenea un fragment dintr-un text al Adine Brânculescu, "Transilvania în goana trenului", publicat în National Geographic Traveler, ei având de rezolvat mai multe cerinţe, unele de gramatică. De asemenea, au avut de redactat o naraţiune de 150-300 de cuvinte, în care să prezinte o întâmplare într-o cetate.

Miercuri, 13 iunie, este organizată proba la Matematică, iar joi, 14 iunie, proba la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate pe 19 iunie, până la ora 12:00, iar în aceeaşi zi se pot depune contestaţii în intervalul orar 14:00 - 19:00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.


Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 120 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

citeste totul despre: