Evadatul de la Penitenciarul Focşani a fost prins cu ajutorul localnicilor. Femeia agresată de el este internată în spital

Evadatul de la Penitenciarul Focşani a fost prins cu ajutorul localnicilor. Femeia agresată de el este internată în spital

Vasilică Ciubotaru a fost prins după 32 de ore de căutări

Vasilică Ciubotaru, evadat vineri de la un punct de lucru de lângă Focşani, fusese condamnat pentru violarea şi uciderea unei bătrâne şi ispăşea o pedeapsă de 22 de ani, din care a executat deja 14 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vasilică Ciubotaru, de 39 de ani, a fost prins la o stână din Vrancea, după 32 de ore, timp în care a fost căutat de aproape 200 de poliţişti, jandarmi, lucrători ai penitenciarului. Înainte să fie prins, evadatul a agresat o bătrână, pe care a încercat să o violeze şi a rănit-o cu un cuţit, femeia fiind internată în spital. 

Femeia şi-a sunat rudele, care au anunţat poliţia, iar în mai puţin de trei ore de la incident el a fost prins la o stână.

Sătenii au fost de mare ajutor oamenilor legii, oferindu-le informaţiile necesare capturării sale. Vasilică Ciubotaru nu a opus rezistenţă şi se pare că a avut cel puţin doi complici care l-au ajutat pe parcursul celor peste 30 de ore de libertate.  Acesta le-a declarat poliţiştilor că banii găsiţi asupra sa, 180 de lei, provin din vânzarea unei drujbe pe care a găsit-o într-o casă părăsită şi că nu a agresat nicio bătrână. Asupra sa se afla şi un telefon mobil, despre care a  spus că l-a găsit pe drum, dar şi sticle de băuturi alcoolice. Victima agresiunii sale va povesti cu siguranţă poliţiştilor calvarul prin care a trecut.

Vasilică Ciubotaru a fost condamnat pentru omor şi ispăşea o pedeapsă de 22 de ani, din care a executat 14. Pentru fapta sa, el va primi un spor de pedeapsă.

"În legătură cu fapta săvârşită va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani. De asemenea, pentru persoana condamnată se va declanşa procedura disciplinară şi, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale. Având în vedere faptul că părăsirea punctului de lucru este asimilată evadării, menţionăm că aceasta se pedepseşte conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani", potrivit cms. şef de de poliţie penitenciară, Georgeta Gură, purtător de cuvânt al Penitenciarului Focşani. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: