Escrocii nu se plictisesc în pandemie. Cum au fost lăsate fără economii importante două bătrâne din Focşani

Escrocii nu se plictisesc în pandemie. Cum au fost lăsate fără economii importante două bătrâne din Focşani

Naivitatea a fost plătită scump

Gruparea infracţională specializată pe înşelăciuni prin metoda „Accidentul” a fost destructurată de poliţiştii vrânceni.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiul Focşani au primit un apel la 112 de la un bărbat care le-a spus că soacra sa, în vârstă de 77 de ani, din municipiul Focşani, a fost contactată pe telefonul fix de o persoană necunoscută care încearcă să obţină de la aceasta suma de 5.000 lei. Pretextul era că fiica bătrânei  a avut un accident şi urmează să vină la domiciliul său pentru a ridica banii.

Poliţiştii s-au mobilizat şi au ajuns repede la locuinţa femeii, iar la un etaj al blocului, în apropierea uşii de acces a femeii a fost găsit un tânăr de 19 ani, din municipiul Focşani, care a fost dus la sediul poliţiei pentru cercetări şi le-a oferit oamenilor legii informaţii preţioase care au condus la efectuarea a patru percheziţii domiciliare.

"Cu ocazia percheziţiilor efectuate, au fost identificate şi ridicate cartele SIM, telefoane mobile, un detector de metale şi înscrisuri despre care există suspiciunea că au fost folosite la săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune. În urma percheziţiilor domiciliare au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Focşani pentru efectuarea de cercetări, un bărbat în vârstă de 20 ani şi două femei în vârstă de 29, respectiv 22 de ani. În urma documentării activităţii infracţionale a celor trei, s-a stabilit faptul că în data de 1 martie a.c., aceştia au săvârşit două infracţiuni de înşelăciune prin modul de operare metoda „Accidentul” în dauna a două femei de 81, respectiv 82 de ani, ambele din municipiul Focşani, care au înmânat sumele de 10000 de lei şi 900 de euro, respectiv 8000 de lei, unor persoane necunoscute, care le-au apelat telefonic, spunându-le că fiicele lor ar fi fost victimele unor accidente rutiere, iar în vederea efectuării unor operaţii, trebuie să achite suma de 32.000 de lei. La data de 3 mai a.c., tânărul de 20 de ani, depistat în data de 2 mai a.c.,  a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea şi respectiv judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Focşani cu propunere de arestare preventivă. Împotriva acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioada de 30 zile. De asemenea, faţă de tânărul de 20 de ani depistat în data de 3 mai a..c, şi faţă de una dintre cele două femei, s-a luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 3 mai a.c., urmând ca astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea şi respectiv judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Focşani cu propunere de arestare preventivă", potrivit IPJ Vrancea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările