VIDEO Escrocii inventează noi metode să-i jupuiască pe oameni de bani. Metoda "accidentul", folosită acum cu ajutorul taximetriştilor

VIDEO Escrocii inventează noi metode să-i jupuiască pe oameni de bani. Metoda

Aceştia iau banii de la oamenii prin intermediul unor taximetrişti, de la care cer apoi să fie trimişi printr-un serviciu electronic de transfer bani. Cei înşelaţi sunt, în principal, oameni în vârstă. Poliţiştii din Vrancea investighează, deja, două astfel de cazuri de înşelăciune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se pare că metoda ''accidentul'' s-a perimat iar escrocii au găsit alte modalităţi de a face rost de bani de la persoanele naive.

Acum, ei apelează la taximetrişti pentru a intra în posesia banilor. Metoda este simplă. Escrocul sună la dispeceratul unei firme de taxi şi solicită o maşină pentru un comision în afara oraşului. Ajuns la faţa locului, taximetristul ia plicul cu bani şi se întoarce în oraş.

Pe drum, însă, cel care a comandat comisionul îl sună pe taximetrist pentru a schimba locul de destinaţie. Fie să meargă la Bucureşti, fie să-i trimită printr-un serviciu electronic. 

„Am preluat o comandă prin dispecerat la Fitioneşti. Am plecat către acolo şi în drum m-a sunat să vadă cât durează, apoi m-a sunat când am ieşit din Panciu. Între timp am ajuns la Fitioneşti, pentru că mi-a zis să-l sun când intru în sat, apoi că trebuie să ne întâlnim la şcoală în faţă. Ulterior mi-a zis că trebuia să vina bunica să-mi aducă un plic, darcă nu mai vine bunica, ci bunicul, pentru că el este nepotul persoanei respective. La şcoală a venit un domn bătrân, nici el nu prea auzea bine. A venit cu un plic cu 2000 de lei. Am luat plicul, între timp m-a sunat şi mi-a zis să ne întâlnim la Spital la Focşani. Am luat legătura cu dispeceratul, că nu ştiam ce să fac. M-a sunat tot drumul, apoi a spus că nu mai poate la Focşani şi să-i trimit la Bucureşti. Mi s-a părut dubios şi m-am dus la poliţie şi am dus banii”, a povestit un taximetrist care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Un alt taximetrist povesteşte ce i s-a întâmplat şi lui.

„Am avut comandă prin dispecerat la Năneşti, pe drum m-a sunat respectivul, să-mi spună unde să merg în Năneşti. Acolo a ieşit o bătrână cu un plic de bani, 5000 de lei, am rămas puţin şocat, pentru că nu am preluat niciodată aşa de mulţi bani. Pe drum m-a sunat spunându-mi că este avocat şi nu poate ajunge la Focşani, cerându-mi să vin la Bucureşti. Atunci mi-am dat seama că ceva nu e în regulă. Am venit în Focşani, am luat legătura cu Baroul Vrancea, ca să mă edific. Nu era avocat şi m-am dus la poliţie. El tot mă suna şi eu îi spuneam că vin spre Bucureşti, dar de fapt eram la poliţie. Atunci mi-a cerut să-mi opresc banii de cursă şi să-i pun prin serviciul de transfer banii”, a povestit ul alt taximetrist abordat de escroci.

De altfel, cei care practică taximetria recunosc faptul că sunt expuşi mai multor riscuri.

Oamenii legii din Focşani au demarat cercetări pentru elucidarea celor două cazuri de înşelătorie.

„O bătrână de 82 de ani din Fitioneşti a fost contactată telefonic ieri de către o persoană necunoscută şi i s-a solicitat să trimită suma de 2000 de lei. La domiciliul acesteia s-a prezentat un taximetrist, acesta a ridicat suma de bani, ulterior ne-a predat noua suma de bani, el riscând să fie cercetat pentru complicitate la infracţiunea de înşelătorie. În ultimul timp s-au înregistrat două astfel de cazuri şi recomandăm persoanelor care pot fi victime să nu dea curs telefoanelor sau solicitărilor venite de la persoane necunoscute, iar taximetriştilor are sunt solicitaţi să facă diferite comisioane să manifeste prudenţă de fiecare dată când fac acest lucru”,  a precizat insp. pr. Bogdan Toader, purtător de cuvânt IPJ Vrancea.

Mai puteţi citi:

Femeie din Focşani, înşelată de 17.000 de lei, prin metoda "accidentul", de un individ care s-a dat comisar de poliţie

Escroaca bătrânilor din Focşani înşelaţi de 20000 de lei prin metoda "accidentul", prinsă de poliţişti. Victimele erau racolate de deţinuţi care aveau telefoane mobile în penitenciar


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: