Epidemiolog amendat pentru gândacii care mişunau la Pediatrie: „Ăştia se bat pentru ciolan, iar noi murim cu zile“

Epidemiolog amendat pentru gândacii care mişunau la Pediatrie: „Ăştia se bat pentru ciolan, iar noi murim cu zile“

Capcanele de gândaci au fost puse în spital

Epidemiologul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani a fost amendat cu 2.000 de lei de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică, după un control amănunţit în toată unitatea medicală.

Ştiri pe aceeaşi temă

O tânără mămică din Focşani a postat la sfârşitul săptămânii trecute pe reţelele de socializare o fotografie din secţia de Pediatrie a Spitalului de Urgenţă în care se văd foarte mulţi gândaci capturaţi în capcane. Fotografia era însoţită de următorul mesaj: 

„Doamneee fereşte! Secţia de pediatrie Focşani, gândaci ca la ghenă! Ăştia se bat pentru ciolan, iar noi murim cu zile, te duci cu o boală şi vii cu şapte”, a scris femeia, aluzie şi la faptul că în spital există de o lună o acerbă luptă politică pentru putere. Fotografia a făcut valuri în presă, iar purtătorul de cuvânt al spitalului a fost nevoit să recunoască faptul că acele capcane sunt un lucru normal acolo. 

„Acolo sunt puse capcane pentru gândaci, cu acordul medicului epidemiolog. Nu sunt probleme cu gândacii în spital, insectele mai apar pentru că pacienţii ţin mâncare în sertare, deşi există frigidere. Capcanele au un gel special care atrag gândacii, sunt pentru prevenire”, a spus Alina Cosma, purtătorul de cuvânt al Spitalului şi totodată soţia managerului unităţii. Aceasta a mai spus că respectivele capcane se schimbă în fiecare lună. 

Pe acest fond, Direcţia de Sănătate Publică Vrancea a demarat un amplu control la Spitalul Judeţean Focşani, iar inspectorii de sănătate publică au descoperit şi alte capcane pentru gândaci în spital, care însă erau întregi şi nu desfăcute, cel mai probabil pentru a fi puse ulterior, aşa cum s-au exprimat reprezentanţii spitalului. 

În urma controlului, inspectorii au aplicat o amendă de 2.000 de lei epidemiologului spitalului, întrucât nu a fost respectat regimul produselor biocide. “Inspectorii de sănătate publică au dispus şi mai multe măsuri, respectiv efectuarea dezinsecţiei la nivelul întregii Secţii de Pediatrie cu produse conforme, interzicerea consumului de alimente de către pacienţi în saloane, păstrarea alimentelor doar în frigidere şi scoaterea capcanelor pentru gândaci din uz”, potrivit lui Cătălin Graur, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea. 

Secţia de Pediatrie a fost modernizată recent, dar responsabilii spitalului se apără spunând că imobilul este foarte vechi şi din această cauză gândacii mişună pe conducte şi mai ajung din când în când şi prin saloane. Şefii DSP spun că respectivele capcane nu au constituit o sursă de pericol, nici pentru copii, nici pentru adulţi, pentru că sunt nişte capcane mecanice, care acţionează simplu, prin lipirea insectelor de o suprafaţă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: