Economie doar de 1.000 de lei după o licitaţie cu o valoare de peste 500.000 de euro. Cine este firma care reabilitează pasajul Balada

Economie doar de 1.000 de lei după o licitaţie cu o valoare de peste 500.000 de euro. Cine este firma care reabilitează pasajul Balada

Au început lucrările la pasajul Balada

Constructorul a început luni reabilitarea pasajului Balada, o investiţi amânată de aproape un deceniu. Lucrările vor dura opt luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Firma Iasicon din Iaşi a demarat luni modernizarea pasajului Balada, o investiţie de care Primăria Focşani vorbeşte de trei ani, dar concretizată abia acum printr-un contract.

Pentru reabilitarea pasajului, Primăria Focşani a pus la bătaie 2.501.423 de lei, iar contractul a fost câştigat de singurul ofertant, Iasicon, pentru suma de 2.400.112 lei, foarte aproape de pragul limită.

Firma Iasicon, patronată de Titel Sinescu, despre care presa din Iaşi anunţă că se află în insolvenţă din anul 2018, mai are lucrări publice în Focşani, chiar în Grădina Publică,  în asociere cu Sodaco, unde se repară, tot pentru o sumă similară, aleile din parcul central.

În pasajul de la Balada se va face o reamenajare ambientală urbană prin realizarea unei esplanade ample pietonale care grupează fântâna decorativă existentă şi lucrarea decorativă existentă reprezentând Hora Unirii.

Reabilitarea va cuprinde mai multe categorii de lucrări, printre care şi amenajarea spatiilor verzi adiacente esplanadei pietonale şi a jardinierelor existente, realizarea de instalaţii de iluminat exterior, instalaţii de irigat automate pentru spatiile verzi, instalarea unui sistem de supraveghere video a zonei şi dotarea cu mobilier urban. Durata de execuţie a lucrării este de 8 luni.

De menţionat că aceeaşi lucrare a fost scoasă la licitaţie, anul trecut, pentru suma de 790.000 de lei, ceea ce înseamnă că sunt costuri care au crescut mai mult de trei ori într-un an.


 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: