După trei licitaţii ratate, Primăria Focşani a triplat suma pentru reabilitarea pasajului Balada

După trei licitaţii ratate, Primăria Focşani a triplat suma pentru reabilitarea pasajului Balada

Lucrările la pasajul Balada au fost scoase la licitaţie de mai multe ori

Anul trecut, Primăria Focşani a estimat la suma de 790.000 de lei lucrările pentru reabilitarea pasajului, lucrări amânate de şapte ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a patra oară în ultimul an şi jumătate, Primăria Focşani a scos la licitaţie lucrările privind reabilitarea pasajului de la fostul cinematograf Balada.

Faţă de anul trecut, când valoarea estimată a lucrărilor a fost de 790.000 de lei, licitaţie la care nu s-a prezentat nicio firmă, de data aceasta Primăria Focşani a pus la bătaie 2,5 milioane de lei din bugetul propriu. Cum s-ar spune, are balta peşte, având în vedere că anul trecut Primăria Focşani a rămas cu 36 de milioane de lei necheltuiţi, bani de investiţii.

“Se propune o reamenajare ambientală urbană prin realizarea unei esplanade ample pietonale care grupează fântâna decorativă existentă şi lucrarea decorativă existentă reprezentând Hora Unirii. Dalajul decorativ propus va fi o compoziţie din dale pătrate, realizate dintr-o alternanţă de Andezit Ilfa fiamat şi piatră Vraţa periată cu dimensiuni de 30x30x5 cm. Lucrările propuse pentru refacerea zonei artistice Piaţa Unirii constau în realizarea unei compoziţii prin intersie, cu folosirea marmurei roşii şi albe lustruite cu grosimea de 5 cm”, se arată în proiect.

Reabilitarea va cuprinde mai multe categorii de lucrări, printre care şi amenajarea spatiilor verzi adiacente esplanadei pietonale şi a jardinierelor existente, realizarea de instalaţii de iluminat exterior, instalaţii de irigat automate pentru spatiile verzi, instalarea unui sistem de supraveghere video a zonei şi dotarea cu mobilier urban.

Ofertele pentru această investiţie se pot depune până data de 7 mai, pentru că vorbim de o procedură de licitaţie simplificată. Durata de execuţie a lucrării este de 8 luni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: