DNA l-a trimis în judecată pe Alexandru Lefter, fostul şef al Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic şi Vânătoare Vrancea

DNA l-a trimis în judecată pe Alexandru Lefter, fostul şef al Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic şi Vânătoare Vrancea

Alexandru Lefter

Împreună cu el au mai fost trimişi în judecată încă 11 persoane care au legătură cu retrocedarea presupus nelegală a peste 5.000 ha pădure din judeţul Buzău, inclusiv fostul prefect Pual Beganu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexandru Lefter, inspector şef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare Focşani, la data săvârşirii faptei, aflat în prezent în arest la domiciliu, a fost trimis în judecată pentru  infracţiunea de luare de mită.

Acesta este învinuit că la începutul lunii mai 2011,  în calitate de inspector şef al Inspectoratului Silvic Teritorial Focşani, a pretins de la Ceteraş Gheorghe suma de 25.000 euro şi a primit  15.000 euro, în scopul semnării şi aplicării ştampilei instituţiei pe care o conducea pe un titlu de proprietate eliberat de Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Buzău.

Avizarea, de către  ITRSV, a titlurilor de proprietate privind terenurile forestiere este o condiţie prevăzută de lege. Cazul are legătură cu arestarea fostului prefect de Buzău, Paul Began, trimis la rândul său în judecată în stare de arest pentru de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual şi instigare la dare de mită.

Mituitorul lui Alexandru Lefter, afaceristul Gheorghe Ceteraş, aflat în arest este acuzat de procurorii DNA care l-au trimis în judecată de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi dare de mită, acesta fiind cel pe mâna căruia a intrat pădurea de la Gura Teghii, deşi nu avea acest drept.

Împroprietărirea s-a făcut după ce a dat mită în stânga şi-n dreapta, de la un angajat al Romsilva până la fostul prefect Paul Beganu şi la un judecător de la Pătârlagele, unde s-a judecat dosarul său de împroprietărire.

Vă mai recomandăm:

Alexandru Lefter, şeful Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic şi Vânătoare Vrancea, arestat pentru luare de mită

În ordonanţa de reţinere se arată că în perioada 31 mai 2011 – 02 iunie 2011, Lefter Alexandru, în calitate de inspector şef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare Focşani, a pretins de la Gheorghe Ceteraş suma de  25.000 euro şi a primit de la acesta suma de 15.000 euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările