Discută despre regionalizare, dar autorităţile din Vrancea mai vor să înfiinţeze o comună

Discută despre regionalizare, dar autorităţile din Vrancea mai vor să înfiinţeze o comună

Valerică Zamfirescu este primarul comunei Slobozia Bradului şi vrea înfiinţarea comunei Coroteni

Pe data de 25 mai, odată cu desfăşurarea alegerilor europarlamentare, va avea loc un referendum pentru reînfiinţarea comunei Coroteni, localitate alipită în prezent la comuna Slobozia Bradului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul local al comunei Slobozia Bradului a aprobat în şedinţa de la sfârşitul lunii martie organizarea unui referendum pentru reînfiinţarea comunei Coroteni.

Potrivit edililor din Slobozia Bradului, comuna Coroteni a fost desfiinţată în anul 1952, în urma reorganizării administrativ teritoriale de atunci, iar acum se doreşte la revenirea la forma veche de administrare care va avea în componenţă trei sate, respectiv Coroteni, Valea Beciului şi Olăreni.

De menţionat că în celelalte sate componente al comunei Slobozia Bradului populaţia majoritară este de etnie romă, la Coroteni lucrurile stau invers, chiar şi primarul Valerică Zamfirescu fiind din Coroteni.

Referendumul pentru reînfiinţarea comunei va avea loc pe data de 25 mai, odată cu desfăşurarea alegerilor europarlamentare.

Tot în aceeaşi zi vor avea loc alegeri anticipate pentru ocuparea scaunului de primar al oraşului Panciu şi alegeri pentru noul consiliu local al comunei Andreiaşu, în urma dizolvării actualului consiliu local.

În Vrancea sunt în prezent 68 de comune, şase fiind înfiinţate între anii 2004-2008.

Mai puteţi citi:

Fenomen ciudat în comuna vrânceană Slobozia Bradului

Şoferii romi din Slobozia Bradului, campioni naţionali la amenzi de circulaţie

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: