Directorul Sucursalei de Distribuţie Electrica, sancţionat după ce s-a implicat într-un caz de furt de curent. El ar putea plăti cu funcţia

Directorul Sucursalei de Distribuţie Electrica, sancţionat după ce s-a implicat într-un caz de furt de curent. El ar putea plăti cu funcţia

Sucursala de Distribuţie Electrica Focşani

Comisia de  cercetare disciplinară a înaintat un raport în acest sens către Directorul General al Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord, care va dispune în consecinţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

La începutul lunii iunie, Adevărul a prezentat pe larg un caz de furt de curent în Vrancea, cu un prejudiciu de peste 50.000 de lei produs de o firmă din mediul rural, în comuna Vulturu.

Şeful biroului de măsură specială de la Electrica Distribuţie a scos la iveală faptul că o brutărie şi un magazin sătesc, aparţinând aceluiaşi administrator de la firma GMG MIAGEO SRL, erau racordate ilegal la energie electrică.

Echipa de control a constatat că cele două unităţi funcţionau de aproximativ şase luni, timp în care s-au folosit de curent electric tras fraudulos de la stâlpii Electrica. La vremea respectivă, directorul Sucursalei de Distribuţie Muntenia Nord, Petrică Ioniţă, ar fi cerut celor care s-au ocupat de cercetarea cazului să reducă la doar şase zile, în loc de şase luni, perioada cât s-a consumat ilegal curent electric şi implicit a prejudiciului imens creat societăţii.

Această intervenţie l-a adus pe Petrică Ioniţă în faţa comisiei de cercetare disciplinară de la Societatea de Distribuţie din Ploieşti, fiind sancţionat cu avertisment.

"Având în vedere toate documentele avute la dispoziţie, precum şi declaraţiile date de către salariat cu ocazia cercetării disciplinare prealabilă, comisia cosntată că salariatul Ioniţă Petrică a săvârşit abateri disciplinare, fără să existe motive juustificative pentru a acţiona în modul descris mai sus şi nu a adus în apărarea sa motive întemeiate sau argumente care pot fi avute în vedere pentru înlăturarea răspunderii acestuia", se arată în concluziile raportului.

Comisia a constatat că Ioniţă Petrică a încălcat mai multe prevederi legale, respectiv regulamentul intern al societăţii, Codul Muncii, contractul colectiv de muncă şi a fost sancţionat de comisia de cercetare disciplinară cu avertisment. Raportul se afl[ pe masa directorului general al Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord, care va analiza şi va dispune mai departe în acest caz.

Comisia de disciplină i-a audiat şi pe salariaţii sancţionaţi pentru  că şi-au depăşit atribuţiile în acest caz, dar şi pe membrii comisiei de analiză a cauzelor de sustragere de energie electrică. Unii dintre aceştia au făcut declaraţii interesante despre directorul Ioniţă.

“Da, nu numai că s-a implicat în lucrările comisiei, a început cu ţipete la noi că nu este corect pe 6 luni, şi că să semnăm pe 6 zile, că îşi asumă dumnealui…Când i-am spus ce documente stau la baza calculului prejudiciului, nu a fost de acord cu mine şi Robert Bolovan (n.a. Şef Birou Măsură Specială Electrica) pe 6 luni, a luat procesul verbal şi a vrut să scrie pe el că îşi asumă fără nici o problemă şi i-a spus lui Cucu Lucian să semneze pe 6 zile. În momentul respectiv i-am spus domnului director Ioniţă P. să lase pixul pe masă şi că nu are voie să facă înscrisuri pe acel proces verbal deoarece nu face parte din Comisia de analiză şi atunci i-a spus domnului preşedinte de Comisie, Lucian Cucu să semneze pe 6 zile şi să facă calculul, ceea ce s-a şi întâmplat. PV a prejudiciului cauzat s-a emis pe 6 zile, eu şi Robert Bolovan am semnat cu obiecţiuni, 6 luni”, a spus jurista societăţii, la audieri, aceasta fiind membră a comisiie de analiză a speţei amintetite mai sus.

În ultimii ani, Sucursala de Distribuţie de la Focşani a fost măcinată de cazuri de furturi de curent cu implicarea unor angajaţi ai instituţiei. Două dosare mari de furt de curent se află pe rolul instanţelor de judecată, cu prejudicii imense, după ce, în schimbul unor favoruri, angajaţi ai instituţiei au "intervenit" în contoare, astfel încât beneficiarii, patroni de firme, să nu plătească energia electrică consumată sau să plătească foarte puţin.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: