Direcţia Silvică Vrancea a demarat campania de împăduriri. Ce zone se vor afla în atenţia silvicultorilor

Direcţia Silvică Vrancea a demarat campania de împăduriri. Ce zone se vor afla în atenţia silvicultorilor

Pepinierele Direcţiei Silvice asigură necesarul de puieţi pentru împădurire

Direcţia Silvică Vrancea administrează 50,135 mii ha păduri proprietatea publică a statului şi asigură servicii silvice pentru circa 17 mii ha de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Direcţia Silvică Vrancea va planta circa 176.000 de puieţi forestieri în campania de împăduriri de primăvară, în cursul căreia vor fi regenerate 335 ha fond forestier, dintre care 304 ha - prin regenerări naturale şi 31 ha - prin regenerări artificiale, adică lucrări de împăduriri.

În acelaşi timp, vor fi efectuate lucrări de completări pe 12 ha fond forestier şi lucrări de refacere a plantaţiilor afectate de calamităţi pe alte 32 ha. Suprafeţele regenerate natural sunt situate în cadrul ocoalelor silvice: Dumitreşti, cu 3 ha fond forestier; Focşani, cu 267 ha; Panciu – Valea Caregnei, cu 26 ha; Soveja, cu 8 ha. Suprafeţele care vor fi regenerate prin lucrări de împăduriri se află cadrul ocoalelor silvice: Dumitreşti, cu 8 ha; Focşani, cu 14 hectare; Panciu – Valea Caregnei, cu 3 hectare; Soveja, cu 6 ha.

"Datorită condiţiilor meteorologice favorabile, lucrările de regenerare a pădurilor au demarat deja la mai multe ocoale silvice din cadrul Direcţiei Silvice Vrancea. Direcţia Silvică Vrancea va regenera în cursul anului 2021, în campaniile de împăduriri de primăvară şi toamnă, 335 ha, dintre care 304 ha prin regenerări naturale şi 31 ha prin lucrări de împăduriri. Lucrările de regenerare a fondului forestier proprietatea publică a statului din acest an vor fi făcute în urma unei investiţii de 1,155  milioane de lei", potrivit Direcţiei Silvice Vrancea.

Vă mai recomandăm:

Cum au ratat autorităţile din Vrancea împădurirea aproape gratis a 270 de hectare de terenuri degradate

Dezastru în pădurile din Vrancea: se taie mii de hectare, iar de plantare se ocupă "mama natură"

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările