Din ce în ce mai puţini medici aleg să lucreze în spitalele vrâncene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul medicilor care aleg să lucreze în clinici universitare sau în străinătate este din ce în ce mai mare. Cel mai greu o duc spitalele mici.

Numeroase secţii ale spitalelor vrâncene duc lipsă de medici specialişti. La cea mai mare unitate sanitară din judeţ, respectiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon", sunt peste 20 de posturi de medici specialişti care nu s-au ocupat nici până în prezent.

La secţia de Diabet şi Boli Nutriţie există un singur medic primar, care, deşi s-a pensionat, lucrează în continuare pentru că nu are cine să-l înlocuiască. Singurul medic pe specialitatea Endocrine lucrează în ambulatoriul Spitalului Judeţean.

Conform conducerii DSP, şi în secţiile Cardiologie şi Neurologie există un deficit sever de medici. Situaţia este însă cu mult mai îngrijorătoare în spitalele mai mici din judeţ. Acestea au secţii unde nu există un medic titular şi, pentru a nu fi închise, managerii au găsit varianta angajării unui specialist cu timp parţial.


„Noi am încercat să convingem mai mulţi medici să vină la Judeţean, le-am creat şi condiţii însă mulţi preferă clinicile universitare", a declarat Nicolae Moise, managerul spitalului judeţean.

Niciun rezident la concursul pentru medici specialişti

La examenul pentru obţinerea calificăriii de medic specialist, care va avea loc la jumătatea acestei luni, la DSP Vrancea nu s-a înscris niciun medic. „În Vrancea sunt 70 de medici rezidenţi dar niciunul dintre ei nu este în ultimul an de pregătire pentru a putea participa la acest examen", a declarat Carmen Gheorghiu, purtător de cuvânt al DSP Vrancea.


La nivelul judeţului, în spitalele şi ambulatoriile de specialitate există peste 160 de medici, cei mai mulţi fiind specialişti şi medici primari. Numărul rezidenţilor care revin în judeţ ca medici specialişti sau, ulterior, primar, este însă foarte mic.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite