Deseară/ Concert de Florii, susţinut de către Corul de Cameră "Pastorala"

Deseară/ Concert de Florii, susţinut de către Corul de Cameră

Corul Pastorala

În această seară, de la orele 18.30, Corul de Cameră „Pastorala", dirijat de către maestrul Dumitru Săndulachi, va susţine concertul de muzică religioasă „Veniţi să luaţi bucurie", în cadrul căruia vor fi interpretate 13 cântece ortodoxe.

Evenimentul, care va avea loc la Biserica „Sfântul Nicolae Nou", marchează împlinirea a 315 ani de la zidirea lăcaşului de cult, fiind şi un omagiu adus compozitorului şi dirijorului Marin Constantin.

Fondat în luna noiembrie 1977 de către profesorul Dumitru Sandulachi sub denumirea de Corul de Cameră al Sindicatului Învăţământ, "Pastorala" are în componenţa sa educatoare, învăţători, profesori de diferite specialităţi şi alţi iubitori de muzică corală.

Repertoriul Corului de Cameră „Pastorala" cuprinde peste 200 de lucrări aparţinând tuturor epocilor muzicale, de la Renaştere la contemporani, miniaturi corale, madrigale, alte lucrări a capella, dar şi cu acompaniament; oratorii, misse, cantate, requieme, muzică vocal-simfonică.

Un loc important îl ocupă lucrările genului muzicii religioase şi al celui de inspiraţie folclorică.

În cei peste 33 de ani de existenţă, a susţinut sute de concerte şi recitaluri, cântând în Ingolstadt, Munchen, Regensburg - Germania, Ferminiano, Roma - Italia, Vatican, Autun Paris, Reims - Franta, Bruxelles, Woha - Belgia, Luxemburg, Budapesta şiViena.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: