Deputatul PSD de Vrancea Victor Roman şi-a încheiat înainte de termen mandatul de parlamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Roman se întoarce în afaceri
Victor Roman se întoarce în afaceri

Locul său în Camear Deputaţilor a devenit vacant, însă nu mai este timp de organizat alegeri pentru ocuparea fotoliului de deputat.

Plenuşl Camerei Deputaţilor a adoptat astăzi, cu 216 voturi pentru, proiectul de hotărâre privind vacantarea unui loc de deputat, ca urmare a incompatibilităţii parlamentarului PSD de Vrancea,  Victor Roman.

Deputatul PSD Victor Roman, ales în Colegiul 6 Adjud, a rămas fără mandatul de deputat, după ce a pierdut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. 

Prin urmare, s-a constatat pentru Victor Roman şi interdicţia exercitării unei funcţii sau demnităţi publice pe o perioadă de trei ani.

La data de 7 iunie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul Agenţiei Naţionale de Integritate împotriva sentinţei nr. 120/20.05.2014 a Curţii de Apel Galaţi, cu consecinţa respingerii acţiunii formulate de ROMAN VICTOR, menţinând ca legal şi temeinic raportul de evaluare emis de A.N.I. cu privire la starea de incompatibilitate a acestuia.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat la 12 decembrie 2013 faptul că ROMAN VICTOR a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor, întrucât, în perioada 20 septembrie 2012 – 21 mai 2013, a deţinut atât funcţia de deputat, cât şi funcţia de administrator - Preşedinte al Consiliului de Administraţie la S.C. AGROSERVICE ADJUD S.A., încălcând astfel dispoziţiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispoziţiile art. 49, lit. a) şi b) din Legea nr. 96/2006 şi dispoziţiile art. 198, alin. (1) din Regulamentul Camerei Deputaţilor - Hotărârea nr. 8/1994.

Este al doilea deputat PSD de Vrancea care îşi pierde mandatul înainte de termen, după Miron Tudor Mitrea, care între februarie 2015 şi mai-2016 a executat pedeapsă cu puşcărie pentru fapte de corupţie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite